Återvinningscentral

Senast uppdaterad den 28 maj 2016

Välkommen till återvinningscentralen för att lämna ditt grovavfall. Sortera ditt avfall hemma så att det går smidigt att lasta av när du kommer hit.

Flisning skapar dålig sikt och luft på återvinningscentralen

Under vecka 19 och 20 sker flisning av träavfall på återvinningscentralen. Förutom oväsen från maskinerna kommer det att damma en hel del, vilket i sin tur medför dålig sikt och luft.

Öppettider

Våra öppettider hittar du i menyn eller genom att klicka här:

Öppettider för återvinningscentralen

På lördagar är det ofta många besökare och det kan bli trångt. Du som kommer med lastbil eller traktor är därför välkommen på vardagar då det finns mer plats för dig.

När en klass 2-varning är utfärdad av SMHI är återvinningscentralen stängd.

Avgifter

När du lämnar en del avfall, exempelvis däck, isolering, farligt avfall och asbest, tar vi ute en avgift. Prislistor finns att ladda ner som pdf längre ner på sidan. Betalning sker helst med kort, men vi kan även ta emot kontanter.

Att tänka på när du besöker återvinningscentralen

Osorterade lass skapar lång väntetid och köer. Sortera därför ditt avfall hemma och dela gärna upp det i olika högar så att det snabbt och lätt kan lastas av. Tänk på att dina säckar och påsar ska tömmas. På så vis undviks luft och mer material får plats i containrarna. Vi ser också lättare om något hamnar fel. Om du dessutom tar med dig säcken hem igen och återanvänder den bidrar du till ett bättre miljötänk för framtiden. 

Karta över anläggningen samt containerplaceringen hittar du till längst ner på denna sida.

  • Matavfall tas inte emot. Det ska sorteras ut och läggas i biopåsen (den före detta svarta påsen).
  • Asbest ska vara noga inplastat och tejpat. Se avgift längst ner på sidan. Fråga om du är osäker på hur du ska hantera materialet. 
  • Wellpapp är ett återvinningsmaterial som ska sorteras separat. Har du wellpappkartonger med exempelvis brännbart i, töm då ur lådorna och lägg wellpappen på rätt ställe.
  • Tänk på att avfallet du lämnar är ditt ansvar. Vid eventuell felsortering tas en felsorteringsavgift ut på 430kr. Läs mer om avgifter under rubriken Renhållningsavgifter i vänstermenyn. 
  • För allas säkerhet, tänk på skyltar och trafikregler. Håll stort avstånd till hjullastaren om den kör runt på området. Den är mycket större än både dig och ditt fordon.
  • Ensilageplast är en återvinningsbar plast och den ska inte köras till oss. Svep Retur tar hand om den och gör ny ensilageplast, läs mer på Svep Returs hemsida. 
  • Personal på återvinningscentralen har inte möjlighet att hjälpa dig att bära. Om du ska slänga tunga saker kan det därför vara bra att ta med sig bärhjälp. 

Hitta till återvinningscentralen

Skene Skog Avfallsanläggning
Hässelbergsvägen 18
511 91 Skene

(Klicka på bilden för förstoring)

 

Publicerad av: Marks kommun