Handels- och administrationsprogrammet

Bild på elev.

Senast uppdaterad den 19 maj 2016

Vill du arbeta med handel, administration och kommunikation? Utbildningen är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser för att kunna studera vidare på högskolan.

Yrkesprogram

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med försäljning och kundservice och som tycker om att administrera och vara spindeln i nätet.

En vanlig skoldag

På vårt program utbildar vi dig bland annat i kommunikation, försäljning, inköp och programhantering. Vi lär dig ordbehandling, bildbehandling och andra användbara datorprogram. Här får du möjlighet att under en del av utbildningen göra praktik på ett eller flera företag. Praktiken är ett viktigt inslag i utbildningen som dessutom ger dig erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb.

Vi gör också

Vi lägger stort fokus på entreprenörskap och eget företagande. Du kommer därför att få lära dig att driva ett eget företag genom Ung Företagsamhet (UF). Vi genomför företagsundersökningar, medverkar på olika marknader och gör studiebesök på välkända företag. Genom praktik på arbetsplatser och kunskaper från kurserna skapar du en bra grund för kommande arbetsliv och chanser till anställning. Samarbete med det lokala näringslivet och arbete med aktuella dataprogram ger dig en utbildning i framkant.

När du har pluggat klart

Efter avslutade studier kan du direkt söka dig till tjänster inom försäljning, ekonomi och administration. Du har också behörighet att söka in på yrkeshögskola. 

Högskolebehörighet

För dig som vill läsa vidare till exempelvis marknadsförare, webbredaktör eller inköpare finns det möjlighet att inom programmets ram läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet för studier på högskola och universitet. 

Programmet kan kombineras med Idrottsgymnasiet

Publicerad av: Marks kommun