Inpasseringssystem på återvinningscentralen

Bild på entrén till Återvinningscentral. Foto: Magnus Larsson

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 10 januari 2023

För att komma in på Återvinningscentralen måste du visa upp ditt körkort eller ÅVC-kort. Har du svenskt körkort och är folkbokförd i kommunen behöver du inte göra något. I annat fall ansöker du om ett ÅVC-kort.

Du som är över 18 år, folkbokförd i Marks kommun och har ett svenskt körkort kommer automatisk in genom att visa ditt körkort i terminalen vid infarten.

Du som äger en fastighet i kommunen men inte är folkbokförd här, kan kostnadsfritt ansöka om ett ÅVC-kort via länken längre ner. Samma sak gäller om du inte har ett svenskt körkort men är folkbokförd i kommunen.

Besöken är gratis och du får komma och lämna avfall obegränsat antal gånger. För miljöns skull vädjar vi om att inte åka med små lass flera gånger.

Företag, verksamheter och föreningar som är verksamma i Mark får även fortsättningsvis besöka återvinningscentralen, men måste mot en avgift kvittera ut ÅVC-kort för att komma in. Det utgår även en avgift per besök enligt fastställd renhållningstaxa.

Hur ansöker jag om ÅVC-kort?

  • Observera att om du har ett svenskt körkort och är folkbokförd i kommunen ska använda ditt körtkort. Du kommer inte kunna kvittera ut ett ÅVC-kort.
  • För fritidshusägare som inte är skrivna i kommunen gäller att du betalar grundavgiften för renhållning för att få ett ÅVC-kort.

Vid frågor är du välkommen att kontakta kundtjänst.  Ansök om ÅVC-kort genom att klicka här.

Här hittar du Frågor och Svar om inpasseringssystemet.

Publicerad av: Marks kommun