Vi behöver din hjälp: Felanmäl dåliga matavfallspåsar!

Senast uppdaterad den 18 januari 2017

Vi har fått in klagomål om att matavfallspåsar spricker i sidorna. Nu behöver vi din hjälp. Rapportera in när du får rullar med många påsar som lätt går sönder. Gör en felanmälan på www.mark.se så hjälper du oss att lösa problemet!

Sedan ett år tillbaka har vi en ny entreprenör för hämtning av hushållsavfall. I och med att vi gick över till tvåkärlssystem var vi inte längre beroende av att ha en påse som skulle passera en optisk sortering utan kunde använda ett mer miljövänligt alternativ.

Den nya påsen är till drygt 50 % tillverkad av förnybar råvara (potatisstärkelse) till skillnad från de svarta påsarna som är tillverkade av 100 % fossil plast.

Tyvärr har kvalitén på påsarna varit varierad. Det har t ex hänt att påsar har varit trasiga i nederkant. Nu har vi fått in klagomål på att påsen spruckit i sidan, vilket förstås är helt oacceptabelt. Både vår entreprenör som handlar upp påsarna och vi på kommunen har varit i kontakt med leverantören, som i sin tur också är angelägen om att lösa problemen.

Därför behöver vi din hjälp med att rapportera in en felanmälan när du får rullar med många påsar som lätt går sönder. Vi ber dig också att gärna spara resten av den felaktiga rullen ett tag så att vi har en möjlighet att titta på den om det behövs. Om du inte har några hela biopåsar kvar hemma kan du höra av dig till kundtjänst, kundtjanst@mark.se, 0320-21 70 55.

Tack för att du samlar in ditt matavfall och därmed gör en stor miljönytta!

Publicerad av: Marks kommun