Förberedelser

Senast uppdaterad den 11 januari 2017

Har du planer på att bygga om ditt hus eller kanske bygga nytt? De flesta byggprojekt kräver lov, men inte alla. Vi kan ge dig information och råd.

Börja med att ta reda på om ditt byggprojekt kräver bygglov eller inte. Läs mer under rubrikerna ”Detta kräver bygglov” respektive ”Detta kräver inte bygglov” i menyn.

Bor du inom detaljplanerat område?

Detaljplanen styr vad du får göra. Du kan läsa mer om detaljplaner under rubriken Samhällsplanering i menyn. Behöver du hjälp att tolka en detaljplan är du välkommen att kontakta byggenheten.

Behöver du hjälp eller råd?

Frågor om bygglov eller tillsyn tas emot på pbn@mark.se, där man även kan boka tid med någon av våra handläggare för att diskutera sina frågor. Glöm inte ta med uppgifter i ditt mejl om fastighetsbeteckning, vad ärendet gäller samt dina kontaktuppgifter.

Se vår kontaktinformation längre ned på sidan.

Bygglovsguiden

Bygglovsguiden fungerar som ett uppslagsverk där du kan söka och hitta förklaringar till i stort sett allt som har med bygglovsfrågor att göra.

Om du skapar ett konto kan du också fylla i din ansökningsblankett i Bygglovsguiden med stöd av interaktiva hjälpfunktioner. När du är klar skriver du ut blanketten och skickar den till oss tillsammans med övriga handlingar.   

Bygglovsguiden hittar du här

Publicerad av: Marks kommun