Småhustomter och tomtkön

Senast uppdaterad den 20 december 2022

Är du intresserad av att köpa en småhustomt för att bygga ett eget hus?

För att få möjlighet att köpa befintliga och äldre tomter så behöver man inte stå med i tomtkön, utan det räcker att ni hör av er till samhällsutvecklingsenheten med visat intresse.

För att få möjlighet att köpa nya tomter måste du registrera dig i tomtkön. När nya tomter kommer ut till försäljning får du reda på detta via ett direktutskick samt under kategorin ”Nya småhustomter”. Du kan anmäla dig till tomtkön via formuläret nedan på denna sida.

För registrering i tomtkön utfärdas en årlig faktura på 375 kronor inklusive moms enligt gällande taxa. Du kan när som helst avregistrera dig från tomtkön om du så vill, du kan läsa mer om detta i dokumentet på denna sida.

Prisnedsatta tomter 

Samhällsutvecklingsenheten fick hösten 2021 uppdraget från politikerna att utreda möjligheterna att sälja prisnedsatta, kommunala småhustomter i orter med en negativ befolkningsutveckling. (KS 2021-558)

Detta resulterade i 12 småhustomter i Fritsla och en tomt i Berghem där priset sätts till den lägsta taxenivån, 30 000 kronor, inklusive förbindelsepunkt för VA. Vid flera intressenter på samma tomt anordnas budgivning.

I våras upphandlade kommunen mäklare för uppdraget och nu i oktober 2022 ska Svensk Fastighetsförmedling i Marks kommun annonsera tomterna för allmänheten.

https://www.svenskfast.se/tomt/vastra-gotaland/mark/fritsla/angsatravagen--alstervagen-samt-klintvagen/354658

Interaktiv karta

Befintliga tomter visas i vår interaktiva karta - klicka här för att komma till kartan!

Mer information

Mer information om småhustomter och tomtkön finns i den beslutade riktlinjen nedan på denna sida, under Dokument.

För att se hur vi behandlar era personuppgifter gällande anmälan till tomtkön så kan ni läsa mer om detta här: Personuppgiftsbehandling - Marks kommun

Anmäl dig här

 

Publicerad av: Marks kommun