Sidans innehåll
Gymnasial vuxenutbildning
Vuxenutbildning på gymnasial nivå innebär att du studerar kurser som motsvarar gymnasieskolans. Du kanske har ett ofullständigt gymnasiebetyg eller saknar en specifik kurs för att få behörighet till din en önskad utbildning?
Studieformer
Vuxenutbildningens gymnasiekurser kan du studera hos oss antingen på plats i klassrum eller på närdistans, normal takt eller snabb. Om du väljer att studera i snabb takt innebär det att du studerar en hel kurs på en halv termin. Vi har då kursstarter i augusti och oktober på hösten, respektive januari och mars på våren. Närdistans innebär att du studerar på distans med dator men har möjlighet att träffa din lärare på plats hos oss och använda de studiehallar som vi erbjuder här i Kunskapens Hus. Fysisk närvaro är obligatorisk under den första lektionen, och det finns också andra delar av kurserna som kräver att du är på plats i skolan.
Om du behöver hjälp att studera kan du komma till våra studieverkstäder både på dag- och kvällstid och träffa lärare i olika ämnen.
Betyg och examen
På vuxenutbildningen kan du skaffa dig enstaka betyg och studera till ett slutbetyg eller gymnasiexamen. Läroplanen och kursplanerna är samma som för gymnasiet. Om du saknar grundläggande eller särskild behörighet för högskolestudier kan du studera det som saknas här hos oss. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare så hjälper de dig att välja rätt kurser för att nå dina mål.
Kursutbud
Nedan ser du alla kurser vi erbjuder just nu. Du kan klicka på respektive kurs för att få mer information på Skolverkets webbplats. Saknar du någon kurs, ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledning.
(20 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.)
Kontakt
Studie- och yrkesvägledning
Telefontid tisdagar kl. 09.00–15.00
Telefon: 0320-21 76 65
Mejladress: vagledningscentrum@mark.se
Fler kontaktuppgifter till Vuxenutbildningen i Mark hittar du här.
Uppdaterad:
Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen