Sidans innehåll

nurse

Validering inom vård och omsorg

Har du arbetat inom vård och omsorg på heltid under minst ett år men saknar formell utbildning? Då kan du få dina erfarenheter validerade, vilket innebär att din kunskap och kompetens blir dokumenterad.

Vad är validering?

Validering betyder att dina erfarenheter och kunskaper kartläggs och värderas, och sedan jämförs och bedöms mot kursmål och innehåll i gymnasieskolans vård- och omsorgsutbildning. Det kan handla om saker du lärt dig genom att jobba inom sjukvård, psykiatri, socialtjänst, genom att ha vårdat en närstående eller gått kurser. Validering är alltså inte en utbildning utan en bedömning av vad du redan kan. Det kan sedan omvandlas till intyg eller gymnasiebetyg som du har användning för när du söker jobb eller för att studera vidare till undersköterska eller vårdbiträde.

Vem kan bli validerad?

Du som har minst ett års arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg eller på något annat sätt utvecklat kunskaper och färdigheter inom området kan bli validerad.

Hur går det till?

Du kan läsa mer om hur validering går till hos Vård- och omsorgscollege. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att bli validerad inom vård och omsorg kan du kontakta studie- och yrkesvägledningen på Vuxenutbildningen i Mark.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledning
Telefontid tisdagar kl. 09.00–15.00
Telefon: 0320-21 76 65
Mejladress: vagledningscentrum@mark.se

Fler kontaktuppgifter till Vuxenutbildningen i Mark hittar du här.

Publicerades:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen