Feriearbete 2021

Senast uppdaterad den 21 juni 2021

Feriearbete är för dig född 2003 och 2004, folkbokförd i Marks kommun, och som inte tidigare haft feriearbete i Marks kommun. Ett feriearbete ger en inblick i arbetslivet, erfarenheter, referenser och en chans att tjäna pengar.

Marks kommun erbjuder feriearbete i perioder under veckorna 24-32. Du får möjlighet att arbeta tre veckor, 6 timmar per dag, med en sammanlagd arbetstid på 90 timmar. Du måste kunna arbeta självständigt en 6 timmars arbetsdag. Om du av någon anledning inte har möjlighet till det, kan du i ansökan ange att du vill att vi kontaktar dig. Vi har möjlighet att erbjuda dig med särskilda behov extra handledning, avseende information och kommunikation. Vi har inte möjlighet att ha en enskild person som stöd i arbetet för feriearbetaren utöver de handledare som finns på arbetsplatsen.

För att vi ska kunna erbjuda dig ett feriearbete, har du som söker ansvar att göra en komplett ansökan. Du har också ansvar för att söka information om vad det innebär att feriearbeta. Var noga med att uppge fullständig adress, mejladress och mobilnummer i din ansökan. Om du byter kontaktuppgifter måste du meddela oss på ferie@mark.se.

Viktiga datum

Sista ansökningsdagen var den 5 mars.

Erbjudande om feriearbete skickas ut senast 26 mars. Senast den 7 april ska du svarat och tackat ja eller nej till erbjuden plats. Om du inte svarar erbjuds platsen till någon annan.

Arbetsområden

Marks kommun kan erbjuda feriearbete inom dessa arbetsområden; I din ansökan ska du välja ut tre områden med ett första-, andra-, och tredjehands alternativ. (Mer information finns under Frågor och svar - klicka här).

• Äldre- och funktionshinderomsorg

• Barn och utbildning (förskola, skola/fritids)

• Uppleva och göra (bibliotek, museum, friluftsliv, t ex aktivitetsvärd för unga)

• Bo, bygga och miljö (återvinning, miljöarbete t ex grönytearbete)

• Administration och IT service

• Kost och lokalvård

Ferieentreprenör?

Via Rookie Startups har du möjlighet att lära dig driva ett eget företag som sommarjobb. Programmet pågår under 4 veckor och du får utbildning, daglig coachning av entreprenörer och ett startkapital på 2500 kr. Marks kommun har fem platser och lottning om platserna sker om intresset är stort. Du ansöker via Rookie Startups hemsida, klicka här.

Utdrag ur belastningsregistret

Du som får en plats inom arbetsområdena där barn befinner sig, exempelvis förskola, skola, LSS och Öppen ungdomsverksamhet (bad och aktivitetsvärd) måste begära ut ett utdrag ur belastningsregistret. Sök utdraget i god tid, det tar cirka två veckor innan du får svar. Du måste lämna svaret till din arbetsgivare senast första arbetsdagen, annars får du inte börja arbeta. Utdraget beställs på polisen.se.

Arbetsplatsen är din arbetsgivare och anställningen innebär att du följer arbetsplatsens tider, scheman och regler. Du kan inte byta arbetsplats, tidsperiod eller vara ledig.

I år är lönen 79 kronor/timma om du är 16-17 år gammal. Är du 18-19 år blir lönen istället 96 kronor/ timma.

Publicerad av: Marks kommun