Torestorp, Torestorps förskola

Torestorps förskola

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 31 augusti 2020

Torestorps förskola är om- och nybyggd och togs i bruk januari 2015. Förskolan ligger mitt i byn i anslutning till skolan, men också nära skog och sjö. Det finns tre avdelningar på förskolan Svanen, Tranan och Ugglan. Fyra- och femåringarna äter frukost och lunch i skolans matsal. Vi har en stor och fin gård med blandad miljö som stimulerar till lek och lärande.

Varje år har förskolan ett övergripande tema som varje åldersgrupp arbetar med. I våra fina ateljéer kan barnen utveckla sin kreativitet och få prova olika metoder i skapande. Här har vi också en del av temaarbetet. Närheten till skolan är en tillgång som gynnar samarbete och en trygghet för barnen när de ska börja förskoleklass. Förskolan använder idrottshall, bibliotek och skolans fina lekplats.
För oss är det viktigt att barnen är trygga. Vid inskolning av nya barn lägger vi stor vikt vid kontakten mellan barn och personal. Inskolningen får ta tid och anpassas efter varje barn.

Vår vision

En förskola som genom glädje och trygghet får oss att lyckas. Att varje dag bli sedd, vara viktig och ha roligt. Tillsammans får vi vara nyfikna och lära oss nya saker, stora som små.

Adress

Skolbacken 2
511 93 Torestorp 

Publicerad av: Marks kommun