Kokningsrekommendation

Senast uppdaterad Kl. 12:46, 2021-04-12

På grund av otjänligt vatten i Björketorp och Fotskäl går kommunen ut med en rekommendation om att koka vattnet. Läs mer under nyheter här nedan på Mark.se.

Rekommendationer vid otjänligt vatten.

Örbyskolan

Örbyskolan

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 30 september 2020

Örbyskolan är en modern skola med elever från förskoleklass upp till årskurs 9, som ligger i ett naturskönt område. Skolan har nära till skogs- och friluftsområden, badsjöar och idrottsplatser. På skolan går cirka 530 elever. Vi nyttjar skolans småskalighet och arbetar aktivt för att skapa en lugn och trygg lärandemiljö för våra elever.

Vi har många traditioner på skolan i olika årskurser för skapa trivsel och gemenskap. Eleverna möts av olika arrangemang vid jul- och sommaravslutningen. Alla elever har möjlighet att se en scenföreställning skapad av årskurs 6 till 9 under våren. Vi firar lucia tillsammans där årskurs 5 står för arrangemanget.

Elevrådet arrangerar en insamlingskväll även detta år. Tidigare har vi samlat in pengar till SOS-barnbyar, vi har genomfört detta under tre år och har totalt samlat in 160 000kronor.

I samband med skolstart samlas skolan och 6-åringarna får en ros av åk 9 som en välkomsthälsning till skolan. Vid vårterminens slut delar 6-åringarna ut en ros till årskurs 9 som en avskedshälsning och tack för tiden på Örbyskolan. Under några tillfällen per år arrangeras ”Hela skolan dansar”. Utöver detta ordnas spontana uppträdanden för elever och föräldrar.  

Inriktning

Eleverna i år 7-9 kan välja bland fem profiler.

  • Idrott och hälsa, för dig som vill ha mer idrott i skolan
  • Studieprofil, för dig som vill fördjupa eller jobba mer med ett ämne
  • Estet, för dig som har intresse av musik, bild, slöjd eller dans
  • Matlagning
  • Fördjupning matematik och naturorienterande ämnen  

För att se Örbyskolans upptagningsområde och rätten till skolskjuts klicka här.

Publicerad av: Marks kommun