PRAO - Praktisk arbetslivsorientering

Senast uppdaterad den 17 september 2019

Med start i oktober ska Marks niondeklassare ut på PRAO. Är du företagare i Mark och vill ha chansen att hitta dina framtida medarbetare? Vill du samtidigt hjälpa ungdomar att få arbetslivserfarenhet och växa som människor? Att ta emot PRAO är en vinst för både dig och samhället - anmäl ditt intresse här!

 

Klicka här för att erbjuda PRAO-plats

 

Till dig som är företagare och vill ta emot PRAO - Viktigt att tänka på!

Genom att ta emot praoelever får du en unik chans att möta ungdomar från högstadiet, en grupp som ligger och nosar på arbetsmarknaden men som ännu inte är representerad. Praotiden kan, om du visar upp alla möjligheter din bransch har, leda till att du lockar till dig en stortalang inom ditt yrke. Praoelever kan även ge anställda ett utökat ansvar och en god handledare kan locka ungdomar till ett bristyrke.

Det är viktigt att du som arbetsgivare har förberett ett mottagande av en elev och planerat in arbetsuppgifter som denne kan ägna sig åt - beroende på bransch kan det handla om allt från prismärkning av varor till måleriarbeten och kundservice. Det bör finnas medarbetare på arbetsplatsen som handleder och guidar eleven i vardagen. Som arbetsgivare behöver du också ha ett avtal med skolan som reglerar praotiden.

 

Till dig som är elev och ska ut på PRAO

 

Prao i nian 2019-2020

V41 7-11 okt       Lyckeskolan                                      72 elever
V42 14-18 okt     Örbyskolan                                       79 elever
V43 21-25 okt     Sätilaskolan                                      70 elever
V44   höstlov
V45 4-8 nov         Ängskolan 9a-c                                70 elever
V46 11-15 nov    Ängskolan 9d-f + Fritslaskolan      76 + 28 elever
Totalt 400 elever

Publicerad av: Marks kommun