Demokrativeckan 2017

Senast uppdaterad den 27 oktober 2017

Skolval, debatter och ett brinnande engagemang – Demokrativeckan på Marks gymnasium skapade stort intresse.

"Den här veckan gör att vi elever blir mer nyfikna på politiska frågor och på hur politik fungerar", säger samhällstrean Emilia Andersson.

Hon är tillsammans med kompisarna Erik Klaesson och Olivia Gjujic några av alla de eleverna som gör Demokrativeckan möjlig. 2017 års upplaga är den elfte i ordningen och är precis som tidigare versioner fullspäckad med allt från EU-debatter och migrationsfrågor till feminism och kommunpolitik. Eleverna har en central roll i arrangörsarbetet, exempelvis när det handlar om att bjuda in politiker och att få debatterna att fungera.

Tanken bakom satsningen är ungefär denna: Marks gymnasieskola jobbar genomgående med demokratifrågor och internationella utbyten, eftersom skolan är övertygade om att vägen till en bättre värld går genom kunskap och förståelse. Och här kommer alltså Demokrativeckan in som en la grande finale varje år.

”Vi läser ju om politik och om samhället i den vanliga undervisningen, men den här veckan skapar ett extra stort intresse”, säger Erik Klaesson.

”Sedan är det kul att se politiker debattera och det ger nya perspektiv på saker, tycker Olivia Gjujic.

Klicka här för att komma till Demokrativeckans egen hemsida


Klicka på bilden för att se den i större format


Klicka på bilderna för att se dem i större format

Publicerad av: Marks kommun