Bygg- och anläggningsprogrammet

Elever på bygg- och anläggningsprogrammet.

Senast uppdaterad den 24 januari 2018

Vill du bygga, underhålla och göra ombyggnationer? Hos oss kan du läsa till byggnadssnickare, betongarbetare eller murare. Programmet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera på yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att bli behörig till vidare studier.

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill jobba som snickare, betongarbetare eller murare. Skoldagen varvar teori med praktik och du lär dig hur du bygger rationellt, säkert och miljömässigt samtidigt som du får kunskaper om branschens olika yrken och arbetsprocesser. Vi erbjuder inriktningen husbyggnad med tre profiler.

Profil Byggnadssnickare

Här lär du dig alla slags snickeriarbeten. Du får även träna på hela processen, från ritning till att sista beslaget är på plats.

Profil Betongarbetare

Förutom att lära dig blanda och gjuta med betong får du även lära dig konsten att armera i en mängd olika typer av formar.

Profil Murare

Som murare får du en rolig och eftertraktad specialkompetens. Du lär dig mura grunder, fasader, öppna spisar och skorstenar. Du kommer även lägga klinker och sätta kakel samt kunna olika putsningstekniker och bruksblandningar när du är klar med din utbildning.

Vi gör också

Delar av utbildningen är förlagd på olika arbetsplatser. Här kan du knyta du många viktiga kontakter för framtiden. Redan i årskurs två är det dags för det första egna byggprojektet för dig och dina klasskompisar. Slutprodukten är en friggebod som kommer att säljas till kund. Tillsammans ansvarar ni för planering och inköp till färdig produkt.

Branschrekommenderad utbildning

Vårt program rekommenderas av branschen. Byggnadsindustrins Yrkesnämnd bedömer att våra lokaler och maskiner håller en hög standard, att vi har kvalificerade lärare och att vi har bra samarbete med företag. 

När du har pluggat klart

Beroende på vilken profil du väljer kan du direkt efter skolan börja jobba som armerare, murare eller snickare.

Högskolebehörighet

Samtliga profiler innebär att du kan fortsätta med studier på yrkeshögskola. Inom programmets ram kommer du också ha möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet för studier på högskola och universitet.

Publicerad av: Marks kommun