Naturvetenskapsprogrammet

Bild på elever.

Senast uppdaterad den 24 januari 2018

Det här programmet vänder sig till dig som vill arbeta med naturvetenskapliga ämnen. Utbildningen sammanfogar den klassiska vetenskapen med de senaste rönen inom naturvetenskapens olika områden. Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande examen, och du får en bred grund för fortsatta studier inom naturvetenskap, matematik, teknik och samhällsvetenskap på högskolan.

Högskoleförberedande program

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig den bredaste kunskapsbasen för vidare studier på högskolan och universitet i Sverige och utomlands.

En vanlig skoldag

Förståelsen för naturvetenskapen bygger på att kombinera teori och praktik. Du kommer därför tillbringa mycket tid i våra moderna och välutrustade laborationslokaler. Matematik är ett centralt ämne på programmet och hjälper dig att lösa problem.

Vi gör också

I utbildningen ingår även fältstudier av olika karaktär. 2015 åkte årskurs tre till vulkanön Santorini i den grekiska övärlden för att vandra längs vulkanen, uppleva geologi och komma nära pusselbitar av Atlantis hemlighet. Vi gör även kortare resor inom regionen. Inom samhällskunskapsämnet bjuds du in att delta i skolans stora FN-rollspel som samhällsprogrammet arrangerar.

När du pluggat klart

Oavsett om du drömmer om att bli läkare, biolog, veterinär, dietist, matematiker, fysiker, forskare eller ingenjör är naturvetenskapsprogrammet en nyttig och inspirerande start. Efter utbildningen har du möjlighet att söka dig vidare inom alla kunskapsområden. 

Programmet kan kombineras med Idrottsgymnasiet.

Publicerad av: Marks kommun