Gymnasiesärskola

Bild på elever.

Senast uppdaterad den 5 januari 2016

Gymnasiesärskolan är framtagen för att du ska få ett så rikt och självständigt liv som möjligt. Programmen sträcker sig över fyra år och hjälper dig vidare till arbetslivet, fortsatta studier eller annan sysselsättning.

Vi erbjuder tre yrkesinriktade nationella program samt ett individuellt utformat program för dig med större behov av stöd. 

Individuellt program

Det individuella programmet passar dig som behöver och vill utvecklas utifrån dina personliga förutsättningar, kunskaper och intressen. Tillsammans med dig utformar vi din personliga studieplan som ger dig kunskaper för ett aktivt liv. Ämnen vi läser är estetisk verksamhet, hem- och konsumentkunskap, idrott och hälsa, natur och miljö, individ och samhälle samt språk och kommunikation.

Nationellt program: Administration, handel och varuhantering

Tycker du att det låter roligt att arbeta i butik, på ett kontor eller att göra reklam? Den här utbildningen blandar lektioner med praktik på arbetsplatser. Du kommer att få lära dig uppgifter på ett kontor, använda dator/iPad och att sköta ett företag. Du får också prova på att arbeta inom till exempel handel, möta kunder och ge god service.

Nationellt program: Fastighet, anläggning och byggnation

Det här är en utbildning för dig som är en fixare som gillar ordning och reda. Utbildningen förbereder dig för att arbeta med exempelvis reparationer och underhåll av fastigheter eller markarbeten. Du kommer praktisera på bland annat vaktmästeri.

Nationellt program: Hotell, restaurang och bageri

Hotell- och restaurangbranschen är ett perfekt val för dig som tycker om utmaningar och att träffa nya människor. Här lär du dig grundläggande kunskaper inom hotell, restaurang och bageri. Utbildningen förbereder dig för att kunna arbeta med till exempel bageri- och konditorivaror, livsmedelshygien, dukning, matlagning och hotellservice. I utbildningen ingår också praktik, där du får träna på att möta kunder och ge god service.

Publicerad av: Marks kommun