Problem med telefoni

Senast uppdaterad Kl. 10:46, 2019-06-19

På grund av en driftstörning hos Tele2 kan du just nu uppleva problem att koppla upp röstsamtal.

Flervalsmodellen

Senast uppdaterad den 8 maj 2019

Hösten 2016 började Måltidsverksamheten erbjuda en ny serveringsmodell, Flervalsmodellen även kallad Food-Mark. Syftet var att bemöta den höga andelen specialkoster, öka andelen grönsaker, fisk och fågel samt öka miljö- och klimatfokus för samtliga måltider.

Modellen har belönats med ett stipendium från LRF Hjärta Mjölk (f.d. Mjölkfrämjandet). Stipendiet gavs utifrån verksamhetens arbete med Flervalsmodellen. Flera skolor i Marks kommun erbjuder i denna serveringsmodell. Det innebär att eleverna får en större valmöjlighet och att specialkosten inkluderas i det ordinarie utbudet.

Ökad valfrihet

Den stora vinsten för matgästen är en ökad valfrihet. Tre varmrätter och en matig salladsbuffé erbjuds dagligen. Vi vill att matgästen på detta sätt får större möjligheter att hitta något som lockar, känna sig mätta och få energi för hela skoldagen.

Inte specialkost - utan mat för alla

Maträtterna är tydligt deklarerade så att matgästen som av olika skäl undviker vissa livsmedel kan göra sitt val.

Laktoslåg mat, vegetarisk kost och mat anpassad efter religion ingår alltid i det ordinarie utbudet. Den laktoslåga maten innehåller max 2 gram laktos/portion, vilket de flesta med laktosintolerans klarar av. För personer som inte tolererar detta erbjuds istället mjölkfri kost.

Vid allergi, intolerans och/eller särskilda behov krävs ifylld blankett för specialkost och i vissa fall även journalutdrag.

Blanketten finns på kommunens hemsida http://www.mark.se/skolmat

Restaurangkänsla

Du som gäst står alltid i centrum och vi vill att du ska trivas, få ett härligt avbrott i skoldagen och njuta av vår mat. Vi vill främja bra matvanor och en bra inställning till mat, därför följer vi Livsmedelsverkets rekommendationer.

I restaurangen finns alltid pedagogerna och kockarna till hands för att eleverna ska kunna göra bra val.
Precis som i en vanlig restaurang så kan en maträtt ta slut men våra matgäster står aldrig utan mat, det finns alltid någon rätt att välja mellan.

Välkommen att äta hos oss!

Vi bjuder alla föräldrar att äta hos oss en gång per läsår.

www.dinskolmat.se kan du se vad som serveras i just Din skolrestaurang

Publicerad av: Marks kommun