Trygghet

Senast uppdaterad den 8 oktober 2018

Måltidsservice följer Livsmedelsverkets rekommendationer för vad måltiderna ska innehålla. Mjölk och vatten serveras därför som måltidsdryck vid lunch. Grönsaker liksom knäckebröd serveras alltid.

Vi lagar mat med goda råvaror där svensk husmanskost är en uppskattad bas i
menyn.
Nötter, mandel, jordnötter och sesamfrön förekommer inte i förskola och skola eftersom dessa livsmedel kan ge allvarliga allergiska reaktioner.

Specialkost inom förskola och skola

Om ditt barn har en allergi eller överkänslighet fyller du i en blankett för specialkost (PDF). Vid laktosintolerans, vegetarisk kost, mat anpassad efter religion eller mat anpassad efter särskilda behov såsom autism kryssar du som vårdnadshavare för detta på blanketten tillsammans med kontaktuppgifter. Om ditt barn har någon allergi eller annan intolerans så behöver detta styrkas med journalutdrag från sjukvården.

En medicinsk bedömning ska ligga till grund för specialkoster som handlar om överkänslighet (laktosintolerans är undantaget). Om bedömning inte är gjord ber vi dig i första hand kontakta Närhälsan alternativt Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen. Skolsköterskan ordinerar inte specialkost.

Blanketten för specialkost lämnas in i köket och journalutdragen lämna in till skolsköterskan alternativt förskolechefen.

Även om du tidigare fyllt i intyg för specialkost så behöver du fylla i den nya blanketten. Om vi inte får in den nya blanketten utgår vi från att ert barn kan äta den vanliga maten.

Publicerad av: Marks kommun