Bibliotek och studiotek

Senast uppdaterad den 17 september 2018

Skolbiblioteket på Kunskapens hus är både elever och personal på gymnasiet och vuxenutbildningen.

Här får du personlig och professionell handledning. Här är det lätt att låna, elever och personal har möjlighet till självutlåning via welib. Welib är en samlingsplats för skolbibliotekets alla resurser. Biblioteket är anslutet till Book IT, samma biblioteksdatasystem som folkbiblioteken i Marks kommun. 

Biblioteket är en pedagogisk resurs som är väl integrerad i skolans verksamhet.

DU ANSVARAR FÖR DINA LÅN

Du som lånar böcker och annat material på ditt lånekort är alltid ansvarig för lånet. Om du tappar bort en bok, skadar den eller inte återlämnar den måste du ersätta den enligt bibliotekets värdering.

BESTÄLLA BÖCKER FRÅN ANDRA BIBLIOTEK

Alla kommunens bibliotek är sammankopplade. Vi använder samma biblioteksdatasystem, Book IT vilket betyder att det är lätt att reservera och skicka böcker mellan biblioteken. Oavsett var du bor kan du låna en bok från ett annat kommunalt bibliotek. Det går också bra att återlämna lånade böcker på valfritt bibliotek i Mark.

Vi kan också låna in böcker från bibliotek utanför Marks kommun. När det gäller kurslitteratur finns vissa restriktioner.

FÖRSLAG PÅ NYA BÖCKER OCH TIDSKRIFTER

Vi tar gärna emot förslag till inköp av nya böcker och tidskrifter så kom in till oss med dina önskemål.

STUDIOTEK

Förutom boksamlingarna på första våningen finns arbetsplatser och studierum på andra våningen där du kan studera i lugn och ro. Rummen går att boka hos personalen på biblioteket.

Publicerad av: Marks kommun