Yrkesutbildning inom vård och omsorg

Senast uppdaterad den 13 april 2021

På Campus Mark Vuxenutbildning kan du läsa till diplomerad undersköterska, undersköterska eller vårdbiträde. Du kan välja att läsa din utbildning i ett kurspaket eller som fristående kurser. Hos oss har du möjlighet att få en skräddarsydd utbildning som du läser i din egen takt. 

Som certifierade medlemmar i Vård- och omsorgscollege Sjuhärad (VO-college) garanterar vi att din utbildning håller hög kvalitet. Efter examen får du, utöver betyg, ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här >>

Behörighet

För att kunna påbörja utbildningen behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska eller svenska som andraspråk. Är du osäker på om du har dessa kunskaper är du välkommen att ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare (se nedan).

Studieformer

Vill du läsa vård och omsorg erbjuder vi studieformen närdistans som innebär en skolförlagd dag per vecka. Du som redan har grundkurserna eller motsvarande kurser kan söka fördjupningskurser som enstaka kurser. Du kan välja hel- eller deltidsstudier.

Under utbildningen ingår fyra veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) per termin. APL är på heltid, kvällar och helger ingår.

För att studera på Campus Mark behöver du ha god datorvana, tillgång till dator, headset (eller motsvarande) och välfungerande internetuppkoppling.

Publicerad av: Marks kommun