Kock

Senast uppdaterad den 30 mars 2020

Denna utbildning ger dig god yrkeserfarenhet och mycket praktisk kunskap för att kunna arbeta som kock i restaurang, storkök, café och liknande verksamheter.

KOCKUTBILDNING, 1400 poäng

På utbildningen lär du dig både teoretiska och praktiska moment som innehåller olika matlagningsmetoder och vackra uppläggningar. Du får också kunskap inom maskin- och verktygshantering samt lära dig att handskas med olika råvaror på ett professionellt sätt.

Du får även skapa menyer ur fantasin och hitta nya oemotståndliga smaker. Som utbildad kock har du nästan garanterat jobb var du än vill leva.

Förutsättningar för att klara utbildningen

Du bör ha minst nioårig grundskola eller motsvarande. Godkänd i svenska eller svenska som andraspråk.

Ansök här: BRvux.se

Studieort: Skene

Studieform: En skolförlagd dag per vecka, samt APL (arbetsplatsförlagt lärande) som med fördel kan göras i din hemkommun.

Studietakt: 40 veckor, heltidsstudier (sommar- och juluppehåll förekommer beroende på när utbildningen börjar)

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri men du betalar själv för ditt kursmaterial och eventuella resor.

 

KURSER:

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng

Hygien, 100 poäng

Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng

Servering, 100 poäng

Matlagning 1, 100 poäng

Matlagning 2, 200 poäng

Mat och dryck i kombination, 100 poäng

Matlagning 3, 200 poäng

Matlagning 4, 200 poäng

Service och bemötande 1, 100 poäng

Specialkoster, 100 poäng

Publicerad av: Marks kommun