Senast uppdaterad den 15 september 2022
Denna utbildning ger dig god yrkeserfarenhet och mycket praktisk kunskap för att kunna arbeta som kock i restaurang, storkök, café och liknande verksamheter.
På utbildningen lär du dig både teoretiska och praktiska moment som innehåller olika matlagningsmetoder och vackra uppläggningar. Du får också kunskap inom maskin- och verktygshantering samt lära dig att handskas med olika råvaror på ett professionellt sätt.
Du får även skapa menyer ur fantasin och hitta nya oemotståndliga smaker. Som utbildad kock har du nästan garanterat jobb var du än vill leva.
Du bör ha minst nioårig grundskola eller motsvarande. Godkänd i svenska eller svenska som andraspråk.
Ansök här: BRvux.se
Studieort: Skene
Studieform: En skolförlagd dag per vecka, samt APL (arbetsplatsförlagt lärande) som med fördel kan göras i din hemkommun.
Studietakt: Tre terminer, heltidsstudier (sommar- och juluppehåll förekommer beroende på när utbildningen börjar)
Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri men du betalar själv för ditt kursmaterial och eventuella resor.
KURSER |
|
Period 1: |
|
Hygien, 100 poäng |
|
Service och bemötande 1, 100 poäng |
|
Orienteringskurs studieteknik, 100 poäng |
|
Servering 1, 100 poäng |
|
Bageri 1, 100 poäng |
|
Period 2: |
|
Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng |
|
Matlagning 1, 100 poäng |
|
Matlagning 2, 200 poäng |
|
Matlagning 3, 200 poäng |
|
Period 3: |
|
Branschkunskap inom
|
|
Specialkoster, 100 poäng |
|
Matlagning 4, 200 poäng |
|
Mat och dryck i kombination, 100 poäng |
Publicerad av: Marks kommun