Kokningsrekommendation

Senast uppdaterad Kl. 12:46, 2021-04-12

På grund av otjänligt vatten i Björketorp och Fotskäl går kommunen ut med en rekommendation om att koka vattnet. Läs mer under nyheter här nedan på Mark.se.

Rekommendationer vid otjänligt vatten.

Yrkesutbildning inom vård och omsorg

Senast uppdaterad den 12 april 2021

På Campus Mark Vuxenutbildning kan du läsa till undersköterskadiplomerad undersköterska eller vårdbiträde. Du kan välja att läsa ett kurspaket under tre terminer eller läsa fristående kurser. Hos oss har du möjlighet att få en skräddarsydd utbildning som du läser helt i din egen takt. 

Som certifierade medlemmar i Vård- och omsorgscollege Sjuhärad (VO-college) garanterar vi att din utbildning håller riktigt hög kvalitet. Efter examen får du ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här >>

Behörighet

För att kunna påbörja utbildningen behöver du har godkända betyg från grundskolan i svenska eller svenska som andraspråk. Är du osäker på om du har dessa kunskaper är du välkommen att ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare (se nedan).

Studieformer

Vill du läsa vård och omsorg erbjuder vi studieformen närdistans som innebär en skolförlagd dag per vecka. Du som redan har grundkurserna eller motsvarande kurser kan söka fördjupningskurserna som enstaka kurser. Det går också bra att läsa på halvfart.

Under utbildningen ingår fyra veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande) per termin ute i verksamheten. APL är på heltid, kvällar och helger ingår.

Publicerad av: Marks kommun