Våra utbildningar

Senast uppdaterad den 14 augusti 2018

Campus Mark är en mötesplats för vuxna som vill studera. All utbildning är gratis och är samlad under samma tak.

Vem får studera?

Det år du fyller 20 år får du börja studera på vuxenutbildningen. Dina studier börjar på höstterminen. För att få studera på Marks vuxenutbildning måste du vara folkbokförd i Marks kommun eller ha ett godkännande från din hemkommun. Du som har ett slutbetyg, examensbevis eller studiebevis från gymnasieskolan får börja studera även om du är under 20 år.

Grundläggande vuxenutbildning

Grundläggande vuxenutbildning vänder sig till dig som inte har fullständiga betyg i matematik, svenska eller engelska och behöver komplettera dessa ämnen.

Gymnasial vuxenutbildning

Saknar du hela eller delar av gymnasieutbildning kan du komplettera detta hos oss. Exempel på kurser du kan läsa är svenska, engelska, matematik, naturkunskap, samhällskunskap, religion.

Du som har en yrkesexamen från gymnasieskolan, men som saknar grundläggande behörighet eller särskild behörighet för högskolestudier kan läsa in det som saknas hos oss.

Yrkesutbildning

Tillsammans med Boråsregionens vuxenutbildning (BRvux) erbjuder vi olika yrkesutbildningar. Vissa läser du i Mark och andra på annan ort. På BRvux hemsida kan du läsa mer om utbildningarna och vad som gäller.

Svenska för invandrare, SFI

Svenska för invandrare vänder sig till dig som inte har svenska som modersmål. SFI ger grundläggande utbildning i det svenska språket och kunskaper om det svenska samhället. Läs mer om SFI och hur du anmäler dig här.

Prövning

Du som har G/E kan höja dina betyg via prövning. Läs mer om prövning här.  Du som har IG/F kan antingen göra en prövning eller gå om kursen.

Studie- och yrkesvägledning

Vårt vägledningscentrum är öppet för dig som behöver vägledning kring om yrkesval, studieplanering, behörighetsfrågor och annat kring studier. Hos oss har du möjlighet till flexibel studietakt för behörighetsgivande kurser.

Klicka här för mer information om vägledningscentrum.

Publicerad av: Marks kommun