Strand- och badrullstolar

Strandrullstol vid Lygnevi, Sätila.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 24 juni 2020

Under badsäsong 2020 kan du låna speciella strand- och badrullstolar gratis på Lygnevi badplats i Sätila.

Stolarna kan användas på löst underlag såsom sand och du kan även bada med stolen då den är vattentålig. Det finns en stol i storlek M och en i storlek L. När du lånar rullstolen rekommenderar vi att du har med dig en eller två personer som kan hjälpa dig. Just nu är vattennivån låg i Lygnen, vilket gör att du en bit kan behöva köra stolen i sand. Vattennivån i sjön regleras och vid lågvatten måste man köra på sandbotten ett antal meter innan man  når vattnet.

Hur fungerar utlåningen?

Du kan låna rullstolen från Sätila Sportklubbs kiosk på badplatsen. Kiosken har öppet vid fint badväder klockan 12.00–18.00. Det går inte att boka rullstolarna i förväg utan du lånar dem på plats på Lygnevi badplats. För information om öppettider och lån av rullstolar, ta kontakt med Sätila Sportklubb via ett av nedanstående alternativ:
E-post: kiosk@satilask.se
Facebook: www.facebook.com/satilasportklubb
Telefon: 070 626 76 24

Kostar det någonting att låna stolarna?

Det är gratis att låna stolarna, men vi vill att du lämnar en ID-handling eller din egen rullstol som deposition. Du får låna rullstolen i högst tre timmar i taget.

Vi vill veta vad du tycker!

Vi uppskattar om du lämnar synpunkter om hur du upplevt stolen till kioskens personal eller till kommunens tillgänglighetssamordnare (se nedan för kontaktuppgifter).

Vill du veta mer om rullstolen?

Läs mer om rullstolen och hur du lånar den i dokumentet ”Vanliga frågor och svar om strandrullstolen”.

Publicerad av: Marks kommun