Arbetar kreativt med det dom har

Senast uppdaterad den 29 oktober 2019

Stora, runda fladdermöss och orangea pumpor – pynt som sticker ut och blir en snackis bland de som besöker Kinna och Skene centrum just nu.

Bakom det storhelgspyntet ligger eldsjälarna Lina Ivarsson och Marcus Rüttner, som båda är kommunalarbetare vid Gata/park.

– Det är flera som hör av sig och tycker att det vi gör är kul – inte sällan blir vi haffade på byn av människor som frågar om vi har något med pyntet att göra, berättar Lina Ivarsson.

När de bygger pyntet jobbar de mycket med återvinning. Stommarna till dekorationerna är samma som ligger till grund för de blomsterarrangemang som finns på samma platser under vår och sommar. När de köper tyg försöker de satsa på färger som går att använda flera gånger om – vitt tyg som använts till spöken och snögubbar, orange tyg till semlor och pumpor. Inspirationen hämtas från det pyssel som barn ägnar sig åt i skolor och förskolor.

– Barn får ju ofta ägna sig åt särskilt pyssel utifrån årstid och det har aldrig riktigt släppt hos mig. Så vi gör helt enkelt sådant vi tycker är kul, som inte kostar så mycket och kan sprida mycket glädje till andra – inte minst till barnen här i kommunen.

Fakta Gata/parkverksamheten

Kommunens Gata/parkverksamhet arbetar med att hålla kommunens gemensamma ytor hela och rena. Medarbetarna i verksamheten klipper gräs, rensar ogräs, fäller träd och sopar gator – för att nämna några exempel.

Publicerad av: Marks kommun