Vinterväghållning

Vinterbild Kinna centrum.

Senast uppdaterad den 1 november 2022

Från den 1 november till och med 31 mars råder vinterberedskap. Då står både kommunen och entreprenörernas fordon redo att rycka ut.
I vinterväghållning ingår halkbekämpning, snöröjning, bortforsling av snö. Snöröjning sker i en viss ordning, här kan du läsa om vad som gäller.

I Marks kommun finns det cirka 21 mil vägar och cirka 5,4 mil gång- cykelvägar samt 4,8 mil gångvägar/trottoarer att ta bort snö från på vintern och sopas rent från sand på våren. 

Snöröjningsplan

När snösvängen är igång följer vi en snöröjningsplan. Varje fordon har sin arbetsuppgift och sitt distrikt, därför kan det ibland verka som att gatan där du bor ”glömts bort”, men så är det inte, snöröjaren kommer när din gata står på tur.

Snöröjning sker efter prioritet och den gäller både vid snöröjning och halkbekämpning. I kartapplikationen nedan kan du se vilka gator som har vilken prioritet - klicka på bilden nedan för att komma till den interaktiva kartan!

Synpunkter

Notera att eventuella behov/synpunkter på snöröjning och vinterväghållning kan anmälas som Gatuärenden. Klicka på länken "Felanmälan och synpunkt" nedan.

Felanmälan och synpunkt  

Klicka på kartbilden nedan för att komma till den interaktiva snöröjningskartan.

Publicerad av: Marks kommun