Fritidskort sommar för unga i  Mark 2023

Senast uppdaterad den 17 oktober 2023

Marks kommun har beslutat att avgiftsfritt dela ut fritidskort för kollektivtrafiken i sommar till alla ungdomar födda mellan år 2005 och 2007 som är folkbokförda i kommunen.

Vilka får fritidskort sommar?

För att få ett fritidskort ska du:

  • vara folkbokförd i Marks kommun.
  • vara född mellan år 2005 och 2007.

Går du i skolan i Mark men bor i en annan kommun får du inget fritidskort av Marks kommun, vänd dig då i stället till din egen kommun för att ta reda på mer information om de eventuellt erbjuder fritidskort.

Var och när gäller kortet?

  • Kortet gäller dygnet runt 1 juni - 31 augusti 2023.
  • Kortet gäller enbart sommaren 2023 trots texten jul/sommarlov på kortet.
  • Kortet gäller på alla Västtrafiks fordon i hela Västra Götaland, Zon ABC.

Hur får du ditt fritidskort sommar?

Om du är folkbokförd i Marks kommun och född år 2005–2007 behöver du inte göra något speciellt för att få ditt fritidskort sommar. Det skickas automatiskt hem till din folkbokföringsadress. Det enda du behöver göra är att hålla utkik efter kortet i brevlådan när sommaren närmar sig. Har ni skyddad identitet ber vi er dock kontakta oss för att beställa ett anonymt kort.

Vad händer om du förlorat eller skadat ditt kort?

  • Fritidskortet är en värdehandling, var rädd om kortet.
  • Kom ihåg att kortet är personligt och får inte lånas ut eller missbrukas på annat sätt. Vid förlorat kort anmäl till sue@mark.se så spärrar vi kortet.
  • Ersättningskort beställs via kommunen mot en ersättningsavgift på 62 kr.

Notera att ersättningskort dock endast kan beställas under vecka 22–25 samt under vecka 33 på grund av semestrar och att ersättningskortet har en produktionstid på 5–10 arbetsdagar + postens leveranstid.

Kontakt

Har du frågor om fritidskort sommar är du välkommen att kontakta Samhällsutvecklingsenheten på Marks kommun sue@mark.se eller kontaktcenter på telefon 0320 21 70 00.

 

Publicerad av: Marks kommun