Närtrafik

Senast uppdaterad den 20 januari 2023

Närtrafik är kollektivtrafik för alla som vill åka från landsbygd till tätort eller tvärtom. Turen körs bara om någon beställt den.

I Marks kommun kan du beställa närtrafik på vardagarinom vissa tidsintervall. Första turtiden är mellan klockan 09.00 och 10.00 och sista turen är mellan 21.30 och 22.30. Resorna bokas via telefon hos Västtrafik, se telefonnummer längre ner på sidan. 

I närtrafiken kan du resa med samma biljetter som du kan resa med i den övriga kollektivtrafiken, förutom kontoladdning. En enkelbiljett kan du köpa i appen Västtrafik To Go. Du kan också köpa biljett av föraren men då kan du inte resa vidare med samma biljett om du byter till ett annat fordon.

Närtrafiken

Närtrafik är kollektivtrafik för dig som vill åka mellan landsbygd och tätort inom Marks kommun där det inte går en busslinje. Seniorkortet gäller för resor med Närtrafiken inom den kommunzon som seniorkortet är gilltigt.

Mer information på Västtrafiks hemsida

Du kan läsa mer om närtrafik på Västtrafiks hemsidaUnder fliken reseplanering, går du vidare till närtrafik och väljer där Marks kommun.
Se direktlänk längre ner på sidan. 

Ytterligare frågor om närtrafiken hänvisas till Västtrafik.

Publicerad av: Marks kommun