Delta i Advent i Mark

Senast uppdaterad den 11 november 2019

Vill ni vara med och bidra till ljus i vintermörkret och en känsla av gemenskap, glädje och samhörighet kommuninvånare emellan? Då är paraplyprojektet Advent i Mark rätt för er!

Som en del i projektet advent i Mark har Rydals museum bjudit in allmänheten till att vara med och formge och dekorera fönster i Rydals fabriksfastighet, som kommer att tändas upp ett i taget som en adventskalender. Vi hoppas nu att fler vill delta genom att sprida den stämning som byggs upp i Rydal till resten av kommunen. Förhoppningen är att vi tillsammans kan skapa en kommunstor adventskalender.

Du kan vara med genom att smycka fönster i butiker, företagslokaler, föreningslokaler, skolor och hushåll där just du befinner dig.  På så sätt kan vi tillsammans bidra till ljus i vintermörkret och en känsla av gemenskap, glädje och samhörighet kommuninvånare emellan.

Hur går man tillväga?

  1. Anta utmaningen - Skriv ut affischen och sätt upp
  2. Smycka ett fönster till advent i er byggnad där just ni befinner er
  3. Ta ett fotografi på ert smyckade fönster, dela fotot i sociala medier med (hashtaggen) #adventimark
  4. Genom att #adventimark är ni med och tävlar i olika kategorier som exempelvis roligaste fönstret, vackraste fönstret och mest unika fönstret osv.

Upplev Mark

Kommer du att anordna aktiviteter och arrangemang i Mark under perioden 1 december–6 januari 2019 har du möjlighet att marknadsföra det https://www.upplevmark.com

För de föreningar och organisationer som redan har inloggningsuppgifter till upplevmark.com, kommer möjligheten finnas att själv kunna ladda upp sina kommande aktiviteter. Detta är  kostandsfritt för föreningar och byalag. För företag kostar det 1000 kronor per år.

Kontakta Näringslivskontoret för att få veta mer. 

För att vi ska kunna hjälpa er att marknadsföra era aktiviteter, hoppas vi att ni vill ge oss information om dem till Näringslivskontoret (se e-postadress nedan).

 

Klicka här för att kontakta Näringslivskontoret på naringslivskontoret@mark.se.

Syftet med projektet Advent i Mark

Paraplybegreppet Advent i Mark syftar till att samla och marknadsföra utåtriktade aktiviteter och evenemang arrangerade av privatpersoner, föreningar, näringsliv, offentlig verksamhet och byalag i Marks kommun på den digitala plattformen upplevmark.com.
Genom att skapa ett paraplybegrepp vill vi bidra till att marknadsföra och synliggöra det som händer runt om på orterna, för att både markbor och externa gäster ska uppmuntras att besöka de arrangemang som finns i kommunen. Sidan Upplevmark.com och Projektet Advent i Mark kommer att marknadsföras i flera olika kanaler under senhösten och vintern.

Advent i Mark är religiöst och politiskt obundet. Projektet i advent i Mark är inspirerat av Saltaire Living Advent Calendar i England.

Publicerad av: Marks kommun