Formge ett fönster

Senast uppdaterad den 4 juni 2019

Har du en lucka för att sätta Mark på kartan? Vi bjuder in dig som privatperson, som förening, från näringsliv och offentlig verksamhet, från byalag och organisationer att formge och dekorera ett fönster i Rydals fabriksfastighet. Fönstren kommer att tändas upp efter hand under advent, som lucköppning.

Vi har valt ut ett antal fönster som är planerade för installation och du som deltagare ansöker om att få formge ett fönster i Rydal. Det är gratis att vara med. Under ett evenemang på Rydals museum den 29 augusti tillkännages vilka som kommer att vara med och formge fönster. För dig som inte får möjlighet att delta i Rydal står det fritt att skapa ett eget fönster på respektive ort eller plats.  

Inspiration för den som vill skapa

Alla deltagare har fria händer att formge sitt fönster inom ramen för vad som är anständigt och respektfullt. Vi kommer att erbjuda alla som vill vara med ett antal inspirationsmöten och workshops inför skapandet av fönstren. Även de som gör fönsterinstallationer på annan ort eller plats är välkomna vid dessa tillfällen. 

"Lucköppning"

Varje dag kommer ett nytt fönster att tändas upp och sedan vara tänt dagligen mellan kl. 16-22. En förteckning kommer att produceras och läggas ut på nätet och i sociala medier. Där ska tydligt framgå vilka som deltar och respektive fönster markeras. I denna förteckning kan företagslogotypes finnas med, däremot ska de inte ingå i fönsterinstallationen. 

Sätter Mark på kartan

Under helgerna i december kommer vi att anordna evenemang av olika slag och visa upp veckans fönster. Vi hoppas med detta kunna sätta Mark på kartan och vi vill med den kreativa processen skapa förutsättningar för glädje och samhörighet.  

Advent i Mark pågår 1 december 2019 – 13 januari 2020 och är religiöst och politiskt obundet. Projektet i Mark är inspirerat av Saltaire Living Advent Calendar i England och kommer att samverka med det på olika sätt, främst digitalt.  

Läs mer

Projektet är en del i Advent i Mark, som du hittar mer information om här 

Mer information om Saltaire Living Advent Calendar hittar du här (extern länk, öppnas i ny flik) 

 

Logotyp, Boråsregionen Sjuhärad

 

Logotyp, Kultur i Väst

Publicerad av: Marks kommun