Delta i Advent i Mark 2020

Senast uppdaterad den 20 november 2020

Vintermörkret närmar sig och pandemin gör att det kan kännas extra tungt. Förhoppningen är att paraplyprojektet Advent i Mark ska bidra till en känsla av gemenskap och samhörighet genom att fönster runt om i kommunen dekoreras. Vill du vara med och bidra?

Som en del i projektet Advent i Mark har Rydals museum bjudit in allmänheten till att vara med och formge och dekorera fönster i Rydals fabriksfastighet, som kommer att tändas upp ett i taget som en adventskalender. Vi hoppas nu att fler vill delta genom att sprida den stämning som byggs upp i Rydal till resten av kommunen. Förhoppningen är att vi tillsammans kan skapa en kommunstor adventskalender.

Du kan vara med genom att smycka fönster i butiker, företagslokaler, föreningslokaler, skolor och hushåll där just du befinner dig.  På så sätt kan vi tillsammans bidra till ljus i vintermörkret och en känsla av gemenskap, glädje och samhörighet kommuninvånare emellan.

Hur går man tillväga?

  1. Smycka fönster i er byggnad där just ni befinner er
  2. Ta ett fotografi på ert smyckade fönster, dela fotot i sociala medier med (hashtaggen) #adventimark
  3. Genom #advenimark är ni med och tävlar i olika kategorier som tillexempelvis roligaste fönstret, vackraste fönstret och mest unika fönstret och så vidare

Advent i Mark är religiöst och politiskt obundet. Projektet Advent i Mark är inspirerat av Saltaire Living Advent Calendar i England.

Publicerad av: Marks kommun