Göteborg Film Festival i Mark

Filscen från filmen amatörerna

Foto: Göteborg Film Festival

Senast uppdaterad den 20 februari 2018

2018 blir något av ett filmår i Mark. Kommunen är utvald för samarbete med Göteborgs Filmfestival. Det kommer att märkas i biosalongerna i såväl Kinna som Skene.
Under festivalen visas en rad filmer även i Marks kommun. Premiären av Göteborg Film Festival den 26/1 direktsänds live i Kulturhuset Skene, med allt från mingel, inledningstal, film samt möjlighet att möta arrangörerna efter filmen. Sedan följer ett flertal filmvisningar i Kinna och Skene under året och vi deltar även i Lilla Filmfestivalen, med Lördagsgodisbio och Filmworkshop.

Program Filmfestivalen

Fredag 26/1 kl 16.30 i Kulturhuset Skene Invigning av Göteborg Film Festival

Direktsändning från invigningen med mingel, inledningstal och visning 17.30 av festivalens premiärfilm ”Amatörer” av Gabriela Pichler. Efteråt har besökarna möjlighet att samtala live med arrangörerna av filmfestivalen.
Entré 40 kr, från 15 år.

Lördag 27/1 kl 11.00–13.00 (bio 46 min) Göteborgs Lilla Filmfestival - Knattefilm och affischworkshop på Kulturhuset Skene

Vi ser ”Bulten söker en kompis”, ”Jag och girafferna”, ”Sara och Girafferna på tivoli” och ”Binke kan inte flyga”. Sedan gör vi vår egen filmaffisch i en workshop. Med papper, pennor, färg och en massa glitter släpper vi loss fantasin i en egen filmaffisch tillsammans med Folk-universitetet.
Från 2 år. Entré 40 kr/person.

Tisdag 30/1 kl 19.00 - Kulturhuset Skene Marks Filmstudio - En bra vecka för demokratin

”En bra vecka för demokratin” är en skarp och humoristisk skildring av vårt största politiska evenemang: Almedalsveckan. Filmen vänder blicken mot kulisserna snarare än scenen, mot åhörarna snarare än talarna, mot engagemanget på gatan, nervositeten i förberedelserna och mot det massiva medieuppbådet. Målet är att möjliggöra en reflektion kring hur politiska händelser skildras, hur bilderna vi nås av påverkar vår förståelse av hur politik går till, hur beslut fattas och makt utövas.
Från 15 år, entré 40 kr.

Onsdag 31/1 kl 19.00 visas ”I Kill Giants” på Kinna konserthusbiograf

Barbara bor med sina bröder och sin storasyster, som ensam har ansvaret för familjen. När livet blir för tungt flyr hon i fantasin till uppdraget att döda jättarna som hotar världen.
Entré 40 kr, från 10 år. Regi: Anders Walter, USA 104 min

Torsdag 1/2 kl 19.00 -  Kulturhuset Skene – Kortfilmer

2018 års kortfilmer som ingår i filmfestivalens evenemang Startsladden visas. Från 15 år. Entré 40 kr.

Fredag den 2/2 kl 15.00 visas ”Maj Doris” på Kinna konserthusbiograf

En dokumentär om den 75-åriga samiska konstnären, renägaren och livskonstnären Maj Doris Rimpi. I 20 år var hon borta från rampljuset, men nu är hon dock tillbaka och mer aktuell än någonsin. Både med utställningar och som skådespelerska i ett flertal filmer. Inte minst med rollen som Elle Marja/Christina i Amanda Kernells Sameblod.
Regi: Jon Blåhed, Sverige, 2017, 73 min, från 10 år. Entré 40 kr.

Torsdag 8/3 kl 9.00 - Frukostbio Kinna Konserthusbiograf

Frukostbio arrangeras i samband med Internationella Kvinno-dagen 2018 med film från filmfestivalen. Fri entré.

Lördag 12/5 Väverskans dag - Kinna Konserthusbiograf

Prova-på-att filma-workshop kl 10.30–13.30. Fri entré. Från 4 år.

Samverkan: Göteborg Film Festival, Kinna konserthusbiograf, Skene Folkets Hus-förening/Kulturhuset Skene och Marks filmstudio.

Publicerad av: Marks kommun