Nycirkusfestival 2018

MOA ASKLÖF PRESCOTT, en uppfinningsrik lindansös

Foto: Foto: Petter Hellan

Senast uppdaterad den 13 april 2018

Nycirkusfestivalen är ett berikande, spännande och roligt kulturinslag i Marks kommun som riktat till alla åldrar.

Nycirkusfestival Rydal låter dig som publik känna på nycirkus ”på riktigt” genom professionella gästspel, happenings, workshops, filmupplevelser och utställningar.   Nycirkus är starkt visuellt, omedelbart och ofta ordlöst. Konster och tricks med kroppar och objekt korsas med konstnärliga uttryck för att tillsammans skapa ett levande poetisk verk och belysa ett ämne eller berätta historier.

Oändliga timmar av träning, tänkande och experimenterande ligger bakom om nycirkusens förtrollande ansikte där allt framförs med lätthet i ett magiskt virrvarr av rörelser, ljud och ljus. Humor, vilda idéer och mycket galenskap ger nycirkus sitt fräcka och råa ansikte. Den oftast groteska realismen i speglingen av känslor och knasiga mänskliga sidor gör nycirkusen så underbart rolig, förfriskande och rörande.

Årets Nycirkustestival pågår mellan 2 maj till 5 maj 2018

PROGRAM

ONSDAG - 2 maj Tygrikeshallen Skene, fri entré

17.00–20.00 - Nycirkushäng för alla åldrar Prova på cirkustricks, skapa dina egna cirkusredskap med ”Kreativa spår” och träffa Kulturskolans mer erfarna cirkuselever.

TORSDAG - 3 maj  (ej för allmänheten)  Kunskapens Hus Skene

”Vart är vi på väg?”
Nycirkus på skolschemat för alla elever i åk 4 med Sputnik & Wild Wonders i Assberssalen Kunskapens Hus. Ett humoristiskt upptåg med häpnadsväckande cirkuskonster. Efter föreställningen har eleverna möjlighet att själva prova på cirkustricks i Tygrikeshallen med Kulturskolan och Marta Chaves.

FREDAG - 4 maj Kinna konserthusbiograf, entré 50 kr

18.30–21.05 - ”Vilken jävla cirkus”

Kom och se filmen ”Vilken jävla cirkus” och träffa Kulturskolans mer erfarna cirkuselever. Filmen bjuder på en hisnande kärlekshistoria som berör, griper tag och underhåller biopubliken. Filmen ska skildra kontraster mellan det strama, strukturerade livet och ett liv i smått kaos men med ett överflöd av vänskap och kärlek. Åldersgräns 11år

LÖRDAG - 5 maj Rydals museum, fri entré

10.00–10.20 Dagen invigs av Teatro Baó
10.30–11.10 Det levande museet - Sputnik & Wild Wonders
11.30–12.00 Cirkuselever del 1
12.00–14.00 Prova på nycirkus och shiborifärgning
14.00–14.40 Det levande museet - Sputnik & Wild Wonders
15.00–16.00 Cirkuselever del 2

Fika och en lättare måltid kommer att finnas att köpa under dagen!

Café kommer att finnas under dagen i Rydal!
Med reservation för ändringar i programmen

Shiborifärgning

Publicerad av: Marks kommun