Nycirkusfestival Rydal

Cirkuskonster

Foto: AnnaCarin Isaksson (gäller alla bilder på sidan)

Senast uppdaterad den 29 september 2021

Vi har precis avslutat årets festival och i år har festivalen haft fler samarbeten än någonsin och vi känner oss berikade av alla fantastiska och spännande möten med underbara människor som vi får skapa - och utvecklas med.

Vi finns i Rydal

Nycirkusfestival Rydal är en konstnärligt gränsöverskridande mötesplats. Festivalen tar plats i Rydals gamla spinnerifabrik och och i dess omgivningar. Under festivalen kan du som är barn, ungdom eller vuxen uppleva cirkuskonst och konster med artister i världsklass. Festivalen arrangerar även kreativa workshops och möjligheter till prova-på-cirkus finns under festivalhelgen. Nycirkusfestival Rydal är en hyllning till det mjuka, det starka, det varma och det vilda.

Residens - tid och plats för konstnärer att skapa

Varje år bjuder vi in spännande konstnärer att i samverkan skapa en föreställning i spinnerifabriken och i dess omgivning. Föreställningarna tar ofta avstamp i Rydals och textilindustrins historia samt riktar ett stort fokus på kvinnan genom tiderna. Med cirkuskonst skapar vi nya fantastiska historier att minnas i Rydals kulturhistoriska miljö. Föreställningarna visas under den årliga festivalhelgen.

Samarbetspartners

Festivalen samarbetar med Art Center Sjuhärad som är ett samarbete mellan Rydals museum, Boy konsthall, Internationellt Vävcenter Sjuhärad och Drömfabriken i Uddebo. Vi samarbetar också med Förvaltningen för kulturutveckling, projektet Skimmer och Härvor i Viskans vatten och marker samt Marks Konstgrafiska Verkstad. 

Festivalen genomförs med stöd av:

Region Västra Götaland och Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund

          

 Nycirkusfestival Rydal 2020

Mer att se och göra i Rydal

När du besöker vår festival kommer du även att kunna uppleva Rydals museum. Här kan du besöka spinnsalen med dess maskinpark samt ta del av berättelser om textilindustrin, fabriken och ortens historia. Du kan också besöka museets två utställningshallar för tillfälliga utställningar och fynda i museibutiken. Precis bredvid museet ligger Konsthantverksbutiken Akleja som erbjuder försäljning av ett brett urval av lokalproducerat konsthantverk. Här kan du även köpa mysig fika.

Nycirkusfestival Rydal 2021

Stort tack till alla som hjälpte till att förverkliga Nycirkusfestival Rydal 2021, såväl artister som publik och alla andra som stödjer oss på olika sätt. Trots coronapandemi och restriktioner blev festivalen precis som vi ville - stark, mjuk, varm och vild! Är du sugen på att blicka tillbaka på festivalen 2020 kan du njuta av AnnaCarin Isakssons fotodokumentation av festivalen i detta bildspel.  

 

 

Publicerad av: Marks kommun