Sommarfredag Mor Kerstins Torg i Kinna 3 augusti

Senast uppdaterad den 3 augusti 2018

Den sista fredagens huvudartister är svenska poplöftet Wiktoria från Brämhult och Generations 60's som bjuder på sköna 60-talsklassiker. Demokratitorg på Sätraplan.

Program:

15.00: Sommarbio - Se filmen om Ted Gärdestad på Kinna konserthusbiograf

från 17.00: Sommarpeppen på plats med aktiviteter

17.00: A Dreamers Inn

18.15: Le Canal

19.45: Spider

20.45: Generations 60´s

22.00: Wiktoria

Fri entré och det kommer att finnas serverig från 17.00.

Med reservation för ändringar i programmet.

Konferencié: Mathias Melo

Wiktoria

Med sin omisskännliga röst vann Sveriges okrönta drottning av countrypop återigen folkets kärlek i 2017 års Melodifestival med låten "As I Lay Me Down". 

Wiktoria debuterade i Melodifestivalen 2016 med låten ”Save Me” och slutade då som folkets tvåa, och låten blev en omedelbar hit med över 14 miljoner streams enbart på Spotify. Framtiden är onekligen ljus för 20-åringen från Brämhult 

Generations 60`s

Generations 60`s är en ny spännande orkester som spelar 60-tals klassiker. 

Medlemmar är: Jerry Rudenvall sång, Calle Andrèn gitarr, Helge Johansson bas, Peder Rudenvall gitarr, Marcus Rudenvall trummor, Fredrik Eberhagen Keyboard(piano), Marie Rudenvall Scheidl sång, Helena Tjärnlund sång.

Spider

Spiders är ett rockband från Göteborg med karismatiska sångerskan Ann-Sofie Hoyles i spetsen. Bandet har släppt två album ”Flash Point” (2012) och ”Shake Electric” (2014). De har även spelat med såväl Graveyard som Metallica. I mars 2018 släpper Universal nya plattan ”Killer Machine” som under våren föregås av en rad singlar.

Le canal

Vintern 2014 började det smidas låtar i en stuga utanför Motala i Östergötland. En demo-EP, "Au Revoir", spelades in vintern 2015, men låg i vila ända till i maj 2017 då den hittade ut i offentligheten.

Ett par av låtarna, i synnerhet förstaspåret "Robber" fick snart en del speltid på mindre radiostationer på de brittiska öarna, och så sent som i juni 2018 spelades det in en video på låtens text-tema.

I skrivande stund jobbar bandet på ett fullängdsalbum. Soundet har enligt egna åsikter mognat, men håller samtidigt samma karaktär.

Under sommaren släpper Le Canal en singel från det kommande albumet som ett smakprov av vad som komma skall.

A Dreamers Inn

Modern countrypop unplugged. Det bästa av dagens countrystjärnor i avskalade versioner, blandat med egna, nära texter och melodier i samma sköna countryanda.

  

La Canal                                                                 Spider                                    

  A Dreamers Inn

 

- Projektledare Jesper Truelsson, kultur- och fritidsförvaltningen jesper.truelsen@mark.se

- Arrangemangssamordnare Tommy Söderhagen, kultur- och fritidsförvaltningen tommy.soderhagen@mark.se

Publicerad av: Marks kommun