Sommarfredag Ängsplanen i Skene 27 juli

Senast uppdaterad den 24 juli 2018

I Skene kan du bland annat lyssna på Popbandet Jumper som vann Rockbjörnen 1996 för Årets svenska grupp, och rockbandet Side effects som i höstas fick mycket TV-tid i programmet Ebbot's Ark där de var kompband till samtliga artister.

Program:

15.00 - 19.00: Sommarpeppen finns på plats - utmana dina kompisar i en 80-meter lång hinderbana och spela gatufia, gatuschack m.m.

17.00: Haby Rockers

18:15: Stormbringer

19.30: Right Out

20.45: Sides Effects

22.00: Jumper

Konferencié: Göran Karlsson

Fri entré och det kommer att finnas servering.

Med reservation för ändringar i programmet.

Jumper

Ett av Sveriges största band är tillbaka med ny musik och första klubbturnén på 20 år. När Jumper slog igenom år 1996, med hitlåtar som "När Hela Världen Står Utanför" och "Tapetklister". Jumper vann Rockbjörnen 1996 för Årets svenska grupp och nu 2018 är de åter igen aktuella med ny musik och  spelningar över hela Sverige. Under samma tak heter en singel de släppte 2017.  Låten är skriven av Niklas Hillbom, sång och gitarr, som även står bakom tidigare hits som Tapetklister, När hela världen står utanför och Våran hemlighet.

Sides effects

Sides effects har under sin korta karriär hunnit släppa grammisnominerade debuten “A Walk in the Space Between Us” och spelat med band som Glasvegas, Jake Bugg, TSOOL, The Wombats m.fl.  I höstas fick de mycket TV-tid i programmet Ebbot’s Ark där de var kompband till samtliga artister och arrangerade de flesta av tolkningarna. Sedan tidigare är de också Ebbots kompband, då som ”The Indigo Children”. Den 20:e oktober släpptes “Feels Like Walking On Sunshine” och fler släpp och konserter väntas under våren och sommaren 2018.

Haby Rockers

Haby Rockers är ett band som startade 1980. Namnet Haby Rockers kommer från replokalen vilken fanns i Haby Skolancoch när bandet fick sin första spelning inför publik kom namnet, till tonerna av 60-tals musik typ Rolling Stones, Beatles, Kinks, Tages. Bandet har behållit sin 60-tals prägel, 50, 70, 80,-tals låtar finns även med på repertoaren. Bandet har över 150 års erfarenhet på scen tillsammans.

Right Out

Lokal klassisk rocktrio som spelar tung svängig rock.

Stormbringer

Bandet består av fem grabbar som spelat ihop sedan tidigt 80-tal. De första sju åren var det egen musik som gällde. Sen blev det många år som rent coverband och fortfarande tar de en och annan sådan spelning. Då under namnet Second Hand. 

För tio år sedan vick de för sig att repa in ett stort antal Deep Purplelåtar och Stormbringer var ett faktum. Det är godbitar ur Deep Purples ännu ej avslutade karriär men naturligtvis med tyngdpunkt på första decenniet. Spelningarna brukar vara välbesökta med ett sagolikt röj. Både på scenen och dansgolvet. 

  

Haby Rockers                                       Right on        

Stormbringer

 

- Projektledare Jesper Truelsson, kultur- och fritidsförvaltningen jesper.truelsen@mark.se

- Arrangemangssamordnare Tommy Söderhagen, kultur- och fritidsförvaltningen tommy.soderhagen@mark.se

Publicerad av: Marks kommun