Badplatser i Mark

Sommarbild med människor på Lygnevis brygga.

Senast uppdaterad den 2 juli 2020

I Marks kommun finns många badvänliga insjöar. De flesta ordnade badplatserna sköts av kommunen. Under badsäsongen (15 maj – 15 september) ser vi till att bryggor finns och att badplatserna sköts så att badplatsen är säker

De kommunala badplatser som har bryggor och stegar kontrolleras regelbundet. All säkerhetsutrustning kontrolleras och brister åtgärdas. Vi ser även över grillplats, lekutrustning, sopkärl och annan utrustning.

På fyra kommunala badplatser erbjuder vi en utökad skötsel. Dessa är Hanatorp och Mos strand i Öresjön, Lygnevi i Lygnern och Hedgärdessjön.

Våra badplatser

På vår destinationswebb upplevmark.com kan du läsa mer om respektive badplats och hur du hittar dit.

Båtar

Båtsäsongen är 1 april – 31 oktober. Under den perioden ser vi till att båtbryggorna ligger på plats. Vi måste dock reservera oss för de vårar då isen ligger när båtsäsongen börjar. De åren kan båtbryggorna läggas in lite senare än planerat.

Vattenprover

Under badsäsongen tas regelbundet vattenprov på badvattnet. På Havs- och Vattenmyndighetens webbplats finns resultaten från provtagningarna och även temperaturen vid provtagningstillfället, se under Relaterade länkar nedan.

Hundar

Hundar är tillåtna på våra badplatser men de måste vara kopplade både på stranden och i vattnet där människor badar. Under perioden den 15 maj - 31 augusti gäller badförbud för hundar på de kommunala badplatserna vid Hanatorp i Örby och Lygnevi i Sätila, med undantag för särskilt skyltade hundbadzoner. Under perioden den 15 maj - 31 augusti får hundar inte vistas på den kommunala badplatsen vid Hedgärdessjön i Skene.

Förhindra smittspridning

När du besöker en badplats, tänk då på att följa Folkhälsomyndigheten råd för att förhindra smittspridning allmänt och på badplatser m.m.

Läs mer om råd när du vistas på badplatser - klicka här.

Läs om de allmänna råden - klicka här.

Publicerad av: Marks kommun