Simskola utomhus

Senast uppdaterad den 15 juni 2021

Nu är det äntligen dags för anmälan till årets sommarsimskolor. Vi kommer att hålla till i våra utomhusbassänger och i några av kommunens fina badsjöar.

Sommarsimskola för barn födda 2015 eller tidigare

Anmälan startar 26 april kl. 08.00.
Länk till anmälan för sommarsimskola.

Kostnaden för sommarsimskolan i år är 270 kr per barn.

Sommarens simskolor:

Vecka 22-23: Backagårdsbadet i Kinna
Vecka 24-25: Backagårdsbadet i Kinna och Kungabergsbadet i Fritsla
Vecka 26-27: Öresjön vid Mos Strand, Hedgärdessjön i Skene, Stora Öresjön i Ubbhult, Lilla Hålsjön i Hyssna, Stora Navsjön i Björketorp, Öxasjön i Öxabäck, Horredssjön i Horred och Kungabergsbadet i Fritsla
Vecka 32-33: Hedgärdessjön i Skene, Horredssjön i Horred och Kungabergsbadet i Fritsla
Vecka 34-35: Backagårdsbadet i Kinna och Kungabergsbadet i Fritsla

Dessa grupper kan du anmäla dig till:

Baddaren - har liten eller ingen vattenvana och har inte gått i simskola tidigare.
Målet är "Baddaren blå" (doppa, bubbla, glida), att få mer vattenvana och att lära sig ett tekniskt riktigt bentag.

Sköldpaddan - har god vattenvana och har gått i simskola tidigare. Målet är att få utökad vattenvana och att lära sig tekniskt riktiga arm- och bentag i bröst- och ryggsim samt lära sig att simma 5 m bröstsim.
Bläckfisken - kan simma 5-10 m bröst- eller ryggsim på ett tekniskt rätt sätt, har god vattenvana och vågar vara på djupvatten. Målet är att utöka simkunnigheten och vattenvanan, att kunna simma längre och bättre samt att även lära sig att dyka.
Fisken - kan simma minst 25 m bröstsim på ett tekniskt rätt sätt, har god vattenvana och vågar vara på djupvatten. Målet är "Järnmärket" och att utöka simkunnigheten och vattenvanan ytterligare, samt att förbättra konditionen och finslipa simtekniken.
Märkestagning - kan simma 50 m bröstsim och 25 m ryggsim på ett tekniskt rätt sätt, har god vattenvana och vågar vara på djupvatten. Målet för denna grupp är att ta märken.

Publicerad av: Marks kommun