Terminssimskola

Badande barn på Kaskad.

Foto: Karl Andrén

Senast uppdaterad den 12 augusti 2019

Terminsimskolan erbjuds på Kaskad måndag- och onsdagskvällar, två perioder per år. Nu kan du anmäla ditt barn till höstens simskola.

Varje period pågår i 12 veckor och barnen undervisas en dag i veckan. En simskolegrupp består av en simlärare och 6-7 barn och lektionen är 25 minuter. Måndagar 16.00–19.00, tisdagar 16.00–18.00 och onsdagar 16.00–18.30. Simskolan bedrivs i varmbassängen men även i 25-metersbassängen.

Simskoleavgift: 360 kr (30kr/lektion) betalas i kassan senast vid tredje lektionstillfället. Badavgift tillkommer vid varje badtillfälle.

Simskolan på Kaskad är i första hand till för barn i Marks kommun. Anmälan är bindande. Välj dag och rätt grupp och gör din anmälan här.

Grupper:

Baddaren (inte gått simskola innan)

Baddaren är gruppen för barn som tidigare inte gått i simskola. Vi fokuserar på att barnen ska bli trygga i vattnet och lära sig doppa huvudet och flyta, men även grunderna till bröstsim och ryggsim.

Sköldpaddan (har gått simskola förut)

Barn med vattenvana som vågar hoppa från kanten och doppa huvudet. Har gått simskola innan och kan grunderna till bröstsim och ryggsim.

Bläckfisken (25-metersbassängen)

Barnet kan flyta tio sekunder, kan hoppa från kanten, doppa huvudet och simma fem meter. Simundervisningen sker i 25 metersbassängen och vi börjar på den grunda delen.

Pingvinen (25-metersbassängen)

Barnet kan flyta en minut, kan rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten, kan hoppa från kanten och doppa huvudet. Pingvinen kan simma 10 meter ryggsim och/eller bröstsim. Därtill är barnet bekvämt på djupt vatten i stora bassängen då simundervisningen sker i 25 metersbassängen.

Fisken (25-metersbassängen)

Barnet kan simma 25 meter ryggsim och bröstsim, hoppa från kanten, doppa huvudet och flyta en minut. Därtill är barnet bekvämt på djupt vatten i stora bassängen då simundervisningen sker i 25 metersbassängen.

Tagit järnmärket

När du kan simma 50 meter bröstsim och 25 meter ryggsim (järnmärket) och gärna vill fortsätta träna, hänvisar vi till Skene Sim och IS.

Anmälan till simskola. OBS! Vill du anmäla två eller fler barn måste du göra en anmälan per barn.

Välj nivå: *
Välj dag:

 

Publicerad av: Marks kommun