Besöksinformation för Kaskad

Senast uppdaterad den 27 maj 2020

Badhuset Kaskad håller öppet som vanligt. Verksamheten har dock gjort anpassningar utifrån de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten gett.

 - Vi har vidtagit en rad säkerhetsåtgärder för att våra besökare skall känna sig trygga.  Vi uppmanar alla att hålla avstånd till varandra och har i omklädningsrummen låsta skåp mellan varje öppet så att man inte ska behöva stå för nära varandra. I duschutrymmet är vissa duschar avstängda och golvet i receptionen och cafét har markerats med rekommenderat avstånd mellan besökare, säger Mirjam Öhlin, verksamhetssamordnare på Kaskad.

Hur ser det ut med skolornas simskolor? Fortsätter de som vanligt?

- Skolornas simskola är inställd, men vår egen simskola fortsätter som vanligt. Vi har minskat antalet barn i grupperna och anpassat övningarna för att lättare kunna hålla avstånd. Tänk på att varje simskolebarn endast tar med sig en medbadare, så att vi minskar risken för smittspridning.

Och de övriga vattenaktiviteterna?

- Vi har ett lågt antal deltagare i de olika grupperna för vattengympa och det är inga problem att hålla avstånd mellan varandra där. Överlag har vi märkt en stor skillnad på antalet besökare, det har minskat ordentligt.

Får ni många frågor från allmänheten?

- Oh ja, bland annat om vi alls har öppet och om det är farligt att bada. Men vi har fått direktiv av Folkhälsomyndigheten att verksamheten skall fortsatt vara öppen. Många undrar också om inte bakterier och virus frodas i den varma och fuktiga miljön. Bakterier gör det, det är därför vi alltid har desinficerande medel i vattnet, men virus kan inte föröka sig i bassängvatten. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person.

Har äldre besökare egna badtider?

- Nej, tyvärr, men vi förutsätter att de som kommer hit är friska och att man tar ett eget ansvar att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten gått ut med.

 

Du som förälder/vuxen/ledare ansvarar för barnens säkerhet

Från och med 1 januari 2020 gäller nya åldersgränser för bad med och utan ansvarig vuxen.

- Barn under 6 år måste alltid ha en vuxen simkunnig* person med sig i bassängen hela tiden.

- Barn under 12 år och besökare som inte kan simma måste ha en ansvarig vuxen simkunnig* person med sig i badhuset.

Max 3 icke simkunniga får medfölja varje simkunnig vuxen.

* Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.

Kaskad har valt att följa rekommendationerna och vägledning som tagits fram av: Svenska livräddningssällskapet (SLS), Svenska badmästarförbundet, Myndighet för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Svenska badbranschen (SBB)

Parfymfritt badhus

Kaskad har från årsskiftet blivit ett parfymfritt badhus. Det är inte tillåtet att använda parfym eller andra sprayprodukter i omklädningsrum eller övriga utrymmen.

Skärmförbud på badet

Det är skärmförbud på Kaskad inne i simhallen vilket innebär att det är fotografering- och mobilförbud. Gäller även datorer.

Nycklar

Armbandet du får låna när du betalar entréavgiften använder du som nyckel till skåp och vid in- och utpassage.
Nyckel till skåp: du väljer ett tomt skåp, lägger in tillhörigheterna, stänger dörren och lägger mot armbandet mot markeringen för att låsa. Öppnar genom att lägga emot armbandet mot markeringen.

Kvarglömt

Det är lätt hänt att man glömmer något. Därför samlar vi regelbundet upp kläder och föremål. Tyvärr har vi inte möjlighet att gå och leta på beställning eftersom vi inte kan lämna vår kassa obevakad. Men när Kaskad stängt för dagen och omklädningsrummen städas tar vi hand om det som glömts kvar. Badkläder, handdukar och blöta kläder hängs först upp på tork och läggs sedan ut i skåpen vid receptionen.

Du är alltid välkommen att komma hit och själv leta efter det du kan ha glömt. Berätta i kassan om ditt ärende så släpper vi in dig.

Värdesaker

Värdesaker som plånböcker, smycken, mobiler och dylikt hanteras separat och kan hämtas i kassan mot fullständig beskrivning.

Hygien

Blöjbarn måste ha godkänd badblöja för att få vistas i våra pooler.

  • Varför har man klor i vattnet? Det tar bort bakterier och smuts som inte fastnar i reningssystemet.
  • Varför luktar det klor i simhallen? Tyvärr, tycker även kloret om smuts i vattnet. Kloret själv luktar inte, utan det är först när det reagerar med smuts som en lukt uppstår.
  • Varför luktar man ibland klor? Då har du inte tvättat dig ordentligt före badet med tvål och schampo.
  • Hur gör jag efter badet? Du behöver inte tvätta dig med tvål och schampo utan endast skölja av dig.
  • Hur kan jag hjälpa till att hålla vattnet rent? Tvätta och duscha hela dig innan du sätter på dig badkläderna och hoppar i vattnet. Bada utan underkläder.

Besöksadress: Varbersvägen 4, 511 62 Skene

Publicerad av: Marks kommun