Bassänger på Kaskad

Badgäster på Kaskad.

Foto: Karl Andrén

Senast uppdaterad den 19 november 2020

Bubbla, simma eller fika - här nedan ser du hela vårt utbud!

På grund av skärpta smittskyddsråd från Folkhälsomyndigheten för Västra Götaland har badhuset stängt.

Våra bassänger

Lekbassäng

Här kan hela familjen ha roligt. Åka vattenrutschkana, snurra runt i virvelkanalen eller bubbla i bubbelzonen.

Vattentemperaturen är cirka 30 grader.

25- metersbassäng

Denna bassäng är perfekt för träning i olika former. Det finns alltid möjlighet för motionssim, vilka banor som är tillgängliga kan variera från vecka till vecka. Vill du vara säker på hur det ser ut ring oss för mer information, tel: 0320 21 75 00. Vattentemperaturen är cirka 28 grader.

Terapibassäng

Denna bassängen är i första hand tillgänglig för simskola, rehabilitering och vattengympa. Den är 12,5 meter lång och har höj- och sänkbar botten. Bassängen är utrustad med sitt- och ligglyft. Vattentemperaturen är cirka 33 grader.

Terapibassängen är alltid tillgänglig för allmänheten kl 11.15-15.30 på lördagar. Den kan även finnas andra strötider, som varierar från vecka till vecka.
För att få mer information ring 0320 21 75 00.

Bubbelpool

Poolen har fem platser och bubblar i tiominutersintervaller, när den bubblat i tio minuter så renas den i tio minuter.  Bubbelpoolen är gratis att utnyttja.

I bubbelpolen är det cirka 38 grader i vattnet.

Utomhusbassänger

Vi har två utomhusbassänger i kommunen. Backagårdsbadet i Kinna och Kungabergsbadet i Fritsla. Öppet under sommarmånaderna.

Tillgänglighetsanpassade omklädningsrum

Förutom dam och herromklädningsrummen finns två tillgänglighetsanpassade omklädningsrum, dam och herr, med direkt anslutning till terapibassängen. I varje omklädningsrum finns det taklyft. Vid bassängen finns en sitt- och ligglyft för personer med fysisk funktionsnedsättning för att på ett enklare sätt ska kunna ta sig i och ur bassängen.

Publicerad av: Marks kommun