Höstens simskola

Senast uppdaterad den 23 augusti 2017

Anmälan till höstens simskola är nu stängd och samtliga platser är bokade.

Simskolan på Kaskad är till för barn i Marks kommun och barn från kommunen kommer därför att prioriteras före barn som bor utanför kommunen. (Finns det platser kvar fördelas dessa till boende utanför Marks kommun).

Välj rätt grupp

Baddaren (inte gått simskola innan)

Baddaren är gruppen för barn som tidigare inte gått i simskola. Vi fokuserar på att barnen ska bli trygga i vattnet och lära sig doppa huvudet och flyta, men även grunderna till bröstsim och ryggsim.

Sköldpaddan (har gått simskola förut)

Barn med vattenvana som vågar hoppa från kanten och doppa huvudet. Har gått simskola innan och kan grunderna till bröstsim och ryggsim.

Bläckfisken (25-metersbassängen)

Barnet kan flyta tio sekunder, kan hoppa från kanten, doppa huvudet och simma fem meter. Simundervisningen sker i 25 metersbassängen och vi börjar på den grunda delen.

Pingvinen (25-metersbassängen)

Barnet kan flyta en minut, kan rotera från ryggläge till magläge utan att nudda botten, kan hoppa från kanten och doppa huvudet. Pingvinen kan simma 10 meter ryggsim och/eller bröstsim. Därtill är barnet bekvämt på djupt vatten i stora bassängen då simundervisningen sker i 25 metersbassängen.

Fisken (25-metersbassängen)

Barnet kan simma 25 meter ryggsim och bröstsim, hoppa från kanten, doppa huvudet och flyta en minut. Därtill är barnet bekvämt på djupt vatten i stora bassängen då simundervisningen sker i 25 metersbassängen.

Publicerad av: Marks kommun