Väverskans dag 2022

Förläggaregård i Fritsla

Foto: Kronogärdet, Fritsla

Senast uppdaterad den 28 mars 2022

Vi firar årligen Väverskans dag, en hyllning till vår bygds textila grund med hemväverskor som var kopplade till den textila förläggarverksamheten på våra så kallade förläggargårdar i Mark.

Lördag 14 maj 

Om förläggargårdar 11.00–14.00

Möt Föreningen Förläggargårdar i Sjuhärad och Marks Härads Släktforskarförening i Ännagården, Kinna. Ta del av berättelserna och passa på att ta en fika.
11.00 och 13.30 startar guidade förläggarturer genom Häggådalen till Fritsla med rundtur och stopp på förläggarkyrkogården. Bussturerna utgår från Ännagården och tar cirka 1,5 timmar. Föranmälan på Ännagården en halvtimma före avgång. Gratis men begränsat antal.

Utställning på Kinna bibliotek 11.30–13.30

Se utställningen Garnfolk och var med på vävworkshop, för unga mellan 11 och 14 år och för alla som vill testa Miniväv. Vi väver på kartong och gardinringar.

Kinna biblioteks bokbussgarage 11.30–13.30

En rolig workshop i bokbussgaraget på baksidan av biblioteket där du får lära dig att göra ett eget hopprep. För barn från 5 år. 

Kinna Konserthus 12.00–13.00

A blue touch from Viskan valley
Titta in i Kinna konserthus och njut av soulstänkt rhythm & blues med Bluesverket från Kinna. Ulf Englund bas/sång, Thomas Ogelid gitarr/sång och Christer Jonsson trummor/sång.

Internationellt Vävcenter visar vävtekniker och alser i Kinnaborgssalen - Marks konsthall under dagen.

Fri entré.

Välkomna att fira Väverskans dag!

Mer information om biblioteken i Mark och programmen hittar du på bibliotekens webbsida. 

Publicerad av: Marks kommun