StreetGames

Senast uppdaterad den 8 oktober 2021

StreetGames är ett projekt som genomförs av RF-SISU tillsammans med Marks kommun och lokala idrottsföreningar. Projektet är en del i kommunens satsning på "Bästa barnkommun".

StreetGames

StreetGames är ett projekt som syftar till att få fler barn och ungdomar att röra på sig och skapa engagemang i föreningslivet. Initialt startade StreetGames för att motverka ohälsa och kriminalitet och har drivits med stor framgång i Göteborg. Nu ska StreetGames växa ännu mer. Tanken är att StreetGames ska verka i hela Västra Götaland och vara till för så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt.

Målet är att skapa arenor där målgruppen redan finns, stötta föreningar genom olika rekryteringsmetoder för att få fler ledare, att få fler aktiva medlemmar samt att skapa starka samarbeten mellan ideella föreningar och andra aktörer i närområdet.

Lokala idrottsföreningar kommer att hålla i olika aktiviteter varje onsdag, fredag och lördag under hösten, med utgångspunkt Ängshallen i Skene. Tider och mer information hittar du i länken nedan. På onsdagarna kommer det att finnas aktiviteter för funktionsnedsatta - parasport. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

 

 

Publicerad av: Marks kommun