Problem med telefoni

Senast uppdaterad Kl. 10:46, 2019-06-19

På grund av en driftstörning hos Tele2 kan du just nu uppleva problem att koppla upp röstsamtal.

Ämnen och instrument

Senast uppdaterad den 12 april 2019

Undervisning i ett tjugotal olika instrument och allt från teater till nycirkus - här hittar du vårt utbud.

Musik

Musikens känslorika kraft kan få en människa att utveckla sin karaktär och känna glädje. Att få tämja ett instrument och framföra musik på ett både tekniskt och uttrycksfullt sätt – kanske inför publik - föder en stark självkänsla och en social kompetens. Vi ledsagar eleven på sitt instrument, i orkester och kör, och öppnar upp för en framtid där musik kan skapa harmoni, hälsa och en kreativ livssyn.

Nycirkus

Nycirkus är en konstform där man med cirkusen som ingrediens gör föreställningar som berättar historier i samarbete med andra konstformer som dans, teater, musik och poesi. Vi tränar cirkusens alla tekniker och använder nycirkusen som huvudsakliga inspiration i vår verksamhet.

Teater

På teatern jobbar vi med att öka sammanhållningen, öppna upp fantasin och att få eleverna att växa som individer. Vi skriver egna manus eller arbetar utifrån färdigskrivet arbete, improviserar och använder fantasin. Eleverna får lära sig hur man sätter upp en pjäs och teaterns alla regler. Lek, rörelse och det förberedande arbetet är en viktig och stor del i teatern.

Instrument

Kulturskolan erbjuder undervisning på en mängd instrument: blockflöjt, cello, fiol/altfiol, gitarr/elbas, valthorn, klarinett, piano/keyboards, sång, saxofon, trombon, trummor/slagverk, trumpet, tuba och tvärflöjt.

Sång

Sång innebär att upptäcka och uppleva den egna röstens möjligheter och kunna använda den i olika musikstilar, t ex pop/rock, visa, musikal, folkmusik, världsmusik och klassisk musik. Att arbeta med rösten är att arbeta med sin egen identitet på ett lustfyllt och kreativt sätt. Kulturskolan erbjuder solosång från årskurs 7.

Publicerad av: Marks kommun