Aktiviteter och projekt

Senast uppdaterad den 23 augusti 2017

Är du elev på Kulturskolan? Vill du testa lite olika sätt att skapa musik? Välkommen att anmäla ditt intresse för någon av följande kurser. Det är kostnadsfritt och du skickar anmälan till kulturskolan@mark.se

AKTUELLA AKTIVITETER:

Cello

Välkommen att prova på cello. I sal D 203. Inga förkunskaper behövs, melodigaranti ges! Du kommer att kunna spela flera melodier redan efter första gången. Ledare: Elisabet Karlsson, cellolärare. Anmälan till Elisabet telefon 0703-182315.

Improvisation

Improvisera över ackordsföljder (rundgångar) genom olika skalor och fraser. Vi spelar pop och rock, blues, funk etc. Du bör ha spelat ett par år på ditt instrument. Åldrar: Högstadiet/Gymnasiet. Ledare: Thomas Ogelid

Låtspel på gehör - fortsättningskurs

Vi lär oss några folklåtar tillsammans på gehör utan noter. Alla instrument är välkomna. Slagverkselever efterlyses. Åldrar: Högstadiet/Gymnasiet. Ledare: Antonio Tafuri och Urban Karlsson.

Musikproduktion
Vi jobbar med låtskriveri, arrangering och/eller musikdatorer. Vi provar på att göra musik, spela in musik, skapa musik eller bara spela musik. Det finns så många olika sätt att skapa musik på, så många olika ändamål att skapa musik för. Riktad till elever som går Kulturskolan - åk 7 och uppåt.
Ledare: Rickard Jonsson

Slagverksensemble

Vi spelar en massa olika slagverksinstrument tillsammans. Mest känd för många, förutom trumsetet, är kanske SAMBA (slagverksmusik från Brasilien), som används i bl a Rios stora karneval. Men det finns så mycket olika musik för slagverk, solo eller ihop med andra. Vilka slagverksinstrument används mycket i en klassisk orkester? Kom och spela tillsammans i Kulturskolans slagverks ensemble!

Riktad till Kulturskolans slagverkselever.
Ledare: Rickard Jonsson.

Rock och Pop-grupp

Vi spelar tillsammans i olika konserter eller föreställningar.  Vi övar oss på att framträda, och vi får känna på hur det är att stå på scenen och vi gör det tillsammans! Träffa andra som också går på Kulturskolan, öva på dina färdigheter eller prova på något nytt!

Riktad till Kulturskolans elever. Oftast tidsbegränsade perioder.
Ledare: Kulturskolan

OBS! Gränstimmen riktar sig till elever som redan har en plats på Kulturskolan. 

Publicerad av: Marks kommun