Utforska din kreativitet

Senast uppdaterad den 26 september 2017

Kreativa Spår i Kulturskolan är ett projekt i Marks kommun som vänder till barn och ungdomar som ännu inte upptäckt Kulturskolan.

- Vi arbetar gränsöverskridande där kreativa möten står i centrum. Vi erbjuder möjlighet att genom Drama-Bild-Form utforska och utveckla deltagarnas kreativa språk, säger Lena Persson, projektledare.
Syftet med Kreativa Spår är att bredda målgrupperna för kulturskolan samt undersöka nya undervisningsformer. Kulturskolan saknar och vill berikas av unga nyanlända, personer med funktionsvariation och barn och unga från socioekonomiskt svaga grupper. 

Projektet stöds av Statens Kulturråd och kommer att pågå fram till juni 2018.
I projektet arbetar en auktoriserad dramapedagog och en konstnär. Verksamheten är i den välutrustade Ateljén under Rydals museum.

Cirkus, musik, teater och sång

- Vi arbetar gränsöverskridande vilket betyder att vi låter de olika konstformerna mötas och inspirera varandra. Deltagarna kommer också få möta de andra lärarna i kulturskolan och ta del av cirkus, musik, teater och sång, berättar Lena Persson.

Gratis

Det kostar inget att vara med i Kreativa Spår. Är du sugen på att utforska din kreativitet så tveka inte utan kontakta kulturskolan och anmäl dig till projektet!

Höstterminen 2017 satsar vi speciellt på en kvällsgrupp på tisdagar eller onsdagar för kreativa ungdomar där önskan är att alla oavsett bakgrund anmäler sig.  

Kontakt

Vid frågor och anmälan kontakta projektledare Lena Persson
0738 01 26 99
Lena.persson2@mark.se

Publicerad av: Marks kommun