Nycirkusfestival Rydal

Artist på bilden är Moa Akslöf Prescott

Foto: Pontus Carlweitz

Senast uppdaterad den 29 augusti 2019

Ännu en underbar festival i Rydal är avrundad och en hel sommar har gått! Stort tack till alla som var med att förverkliga denna femte utgåvan av Nycirkusfestival Rydal och gjorde den precis så härlig och unik som den blev.

Några nämnda, men inga glömda. Stort tack till alla kollegor, elever och föräldrar som varje år är med att förverkliga denna festival. Stort tack till Västra Götalandsregionen och Boråsregionens kommunalförbund för stöd. Tack till kultur i väst för att ni alltid finns där med kunskap och kloka råd. Tack till mina kollegor i Art Center Sjurhärad; Boy Konsthall i Bollebygd och Teater Nu i Göteborg, Furture Utopia Community Key i Uddebo, Internationellt Vävcenter Sjuhärad och Rydals museum. 

Stort tack till Stora Teatern för samarbete, till Skroten i Kinna, till Rondellen Maskin, till Grangården i Kinna och Allan Arvidsson som lånade ut sin traktor till oss!

Nu formar vi vår sjätte festival och ser med längtan fram emot ännu en virvlande festival med vild, poetisk och underbar cirkus.

 

 

VAD ÄR NYCIRKUS? 

Nycirkus är starkt visuellt, omedelbart och ofta ordlöst. Olika konstnärliga uttrycksformer möts, gestaltar budskap och berättar historier. Humor, vilda idéer och en god portion galenskap är ingredienser som ofta ger nycirkus sitt fräcka och råa ansikte. Men det finns också en mera poetisk och fragil sida av nycirkusen och det breda spektrum av uttryck som finns här. Den ofta groteska realismen i speglingen av känslor och knasiga mänskliga sidor gör nycirkusen så underbart rolig, förfriskande och rörande.

Publicerad av: Marks kommun