Kokningsrekommendation

Senast uppdaterad Kl. 11:48, 2021-04-13

På grund av otjänligt vatten i Björketorp och Fotskäl går kommunen ut med en rekommendation om att koka vattnet. Läs mer under Aktuellt här på mark.se.

Rekommendationer vid otjänligt vatten.

Besöksinformation och öppettider

Bild på besökare vid utställning på Rydals museum

Senast uppdaterad den 11 december 2020

Nedan hittar du information om museets priser, bokningsformulär och öppettider.
Passa gärna även på att besöka Rydals herrgård när du är i Rydal.

På grund av skärpta smittskyddsråd från Folkhälsomyndigheten för Västra Götaland gäller följande:

Rydals museum har stängt tills vidare. Läs mer...

Verksamheten pågår dock fortfarande om än i annorlunda form. För mer specifik information uppmanas att ta kontakt med museet antingen genom sociala medier, mail eller telefon.

 

Öppettider

Torsdag klockan 12.00–19.00
Fredag klockan 12.00–16.00
Lördag klockan 12.00–16.00
Söndag klockan 12.00–16.00     

Ökat öppethållande sommartid

28 juni - 15 augusti 2021:

Tisdag klockan 12.00–17.00
Onsdag klockan 12.00–17.00
Torsdag klockan 12.00–19.00
Fredag klockan 12.00–17.00
Lördag klockan 12.00–16.00
Söndag klockan 12.00–16.00

                     

Fri entré

Frivilligt entrépris under öppettid eller ordinarie arbetstid. Prisinformation för visningar och grupper, se rubriken Priser i vänstermenyn. 

Tillgänglighet

Museets lokaler är alla på samma våningsplan. Hiss finns om tillgång till övriga våningsplan skulle uppstå. Det finns rullstol för utlåning. Vid visningar kan portabel hörslinga användas. Vänligen meddela behovet i förväg. Det går att boka syntolkade visningar.

Du som vill förbereda dig inför besöket kan ta del av vårt förberedelsehäfte med bilder av våra lokaler kombinerade med lättillgänglig information.

Turistrådets tillgänglighetsdatabas

Bokningsförfrågan

Information om visningar
Bokning av visning för grupp görs genom förfrågan på telefon eller via vårt bokningsformulär nedan. Om visning på engelska önskas, vänligen notera det i bokningsformuläret.

Under sommaren, då museet har ökat öppethållande, erbjuds besökarna gratis visningar vissa dagar och tider. Se information under Program och aktiviteter.

Under museets båda alternativ - introduktion och visning, presenteras samhällets och fabrikens historia samt någon av museets maskiner. Visningen är dubbelt så lång som introduktionen, eftersom den dessutom utökas med en presentation om bygdens textilindustrihistoria. Det finns även möjlighet att boka enbart maskinvisning. Önskas någon annan typ av visning, är du välkommen att kontakta oss för diskussion.

För skolvisningar, se information under Program och aktiviteter.

Nedan kan du göra en intresseförfrågan om bokning. Din förfrågan inte är bindande, utan måste bekräftas för att anses som en bokning. Vi återkopplar så fort vi kan.

Läs om Rydals Museum på Tripadvisor (klicka här för att öppna hela sidan)

 

logga för Swedich welcome Swedish Welcome erbjuder en utvecklingsmetod för turismaktörer. Metoden tar hänsyn till kvalitet och värdskap, samt ekologisk, ekonomisk och social utveckling. Användandet av logga på Rydals museums hemsida bekräftar att museets verksamhet är seriös i sitt arbete och aktivt jobbar för en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling.

http://www.swedishwelcome.se

Bokningsförfrågan Rydals museum

 

Publicerad av: Marks kommun