Besöksinformation och öppettider

Bild på besökare vid utställning på Rydals museum

Senast uppdaterad den 14 december 2022

Välkommen till Rydals museum!

Öppettider 

Torsdag klockan 12.00–19.00
Fredag klockan 12.00–16.00
Lördag klockan 12.00–16.00
Söndag klockan 12.00–16.00
Ändrad öppettid: Torsdag 5 januari är museet öppet endast kl. 12-16
Stängt: 24-25 december, 31 december-1 januari.

Fri entré

Frivilligt entrépris under öppettid eller ordinarie arbetstid. Prisinformation för visningar och grupper, se rubriken Priser i vänstermenyn.

 

Tillgänglighet

Museets lokaler är alla på samma våningsplan. Hiss finns om tillgång till övriga våningsplan skulle uppstå. Det finns rullstol för utlåning. Vid visningar kan portabel hörslinga användas. Vänligen meddela behovet i förväg. Det går att boka syntolkade visningar.

Du som vill förbereda dig inför besöket kan ta del av vårt förberedelsehäfte med bilder av våra lokaler kombinerade med lättillgänglig information.

Turistrådets tillgänglighetsdatabas

Bokningsförfrågan

Information om visningar
Bokning av visning för grupp görs genom förfrågan på telefon eller via vårt bokningsformulär nedan. Om visning på engelska önskas, vänligen notera det i bokningsformuläret.

Under sommaren, då museet har ökat öppethållande, erbjuds besökarna gratis visningar vissa dagar och tider. Se information under Program och aktiviteter.

Under museets båda alternativ - introduktion och visning, presenteras samhällets och fabrikens historia samt någon av museets maskiner. Visningen är dubbelt så lång som introduktionen, eftersom den dessutom utökas med en presentation om bygdens textilindustrihistoria. Det finns även möjlighet att boka enbart maskinvisning. Önskas någon annan typ av visning, är du välkommen att kontakta oss för diskussion.

För skolvisningar, se information under Program och aktiviteter.

Nedan kan du göra en intresseförfrågan om bokning. Din förfrågan är inte  bindande, utan måste bekräftas för att anses som en bokning. Vi återkopplar så fort vi kan. Kommunen behandlar dina personuppgifter för att kunna utföra sina kommunala uppdrag och följa rättsliga förpliktelser. För mer information.

Läs om Rydals Museum på Tripadvisor.

 

logga för Swedich welcome Swedish Welcome erbjuder en utvecklingsmetod för turismaktörer. Metoden tar hänsyn till kvalitet och värdskap, samt ekologisk, ekonomisk och social utveckling. Användandet av logga på Rydals museums hemsida bekräftar att museets verksamhet är seriös i sitt arbete och aktivt jobbar för en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling.

http://www.swedishwelcome.se

Bokningsförfrågan Rydals museum

 

Publicerad av: Marks kommun