Besöksinformation och öppettider

Bild på besökare vid utställning på Rydals museum

Senast uppdaterad den 18 februari 2024

Välkommen till Rydals museum!

Öppettider 2024:
Vi har öppet när det är Vävrunda 9-11 maj:
torsdag och fredag kl. 10-17 samt lördag kl. 10-15.

Därefter har vi öppet 25 maj – 23 juni och 20 augusti – 13 oktober: torsdag kl. 12-19, fredag, lördag och söndag kl. 12-16.

Stängt 6 juni och Midsommarafton 21 juni. Torsdagen före Midsommarafton öppet kl. 12-16.

Sommaröppet 25 juni – 18 augusti: tisdag och onsdag kl. 12-17, torsdag kl. 12-19, fredag kl. 12-17 samt lördag och söndag kl. 12-16. 

Övrig tid är det stängt för allmänheten. Skolklasser och grupper kan fortfarande boka tid för visning. Kontakta museet med din förfrågan. 

Fri entré

Frivilligt entrépris under öppettid eller ordinarie arbetstid.
Prisinformation för visningar och grupper.

Hitta hit
För vägbeskrivning se rubriken Hitta hit i vänstermenyn.

 

Tillgänglighet

Museets lokaler är alla på samma våningsplan. Hiss finns om tillgång till övriga våningsplan skulle uppstå. Det finns rullstol för utlåning. Vid visningar kan portabel hörslinga användas. Vänligen meddela behovet i förväg. Det går att boka syntolkade visningar.

Du som vill förbereda dig inför besöket kan ta del av vårt förberedelsehäfte med bilder av våra lokaler kombinerade med lättillgänglig information.

Turistrådets tillgänglighetsdatabas

Bokningsförfrågan

Information om visningar
Bokning av visning för grupp görs genom förfrågan på telefon eller via vårt bokningsformulär nedan. Om visning på engelska önskas, vänligen notera det i bokningsformuläret.

Under sommaren, då museet har ökat öppethållande, erbjuds besökarna gratis visningar vissa dagar och tider. Se information under Länk till program och aktiviteter.

Under museets båda alternativ - introduktion och visning, presenteras samhällets och fabrikens historia samt någon av museets maskiner. Visningen är dubbelt så lång som introduktionen, eftersom den dessutom utökas med en presentation om bygdens textilindustrihistoria. Det finns även möjlighet att boka enbart maskinvisning. Önskas någon annan typ av visning, är du välkommen att kontakta oss för diskussion.

För skolvisningar, se information under Program och aktiviteter.

Via den här länken kan du göra en intresseanmälan. Din förfrågan är inte  bindande, utan måste bekräftas för att anses som en bokning. Vi återkopplar så fort vi kan. 

Kommunen behandlar dina personuppgifter för att kunna utföra sina kommunala uppdrag och följa rättsliga förpliktelser. 

Länk till mer information om hur kommunen behandlar dina personuppgifter.

Läs om Rydals Museum på Tripadvisor.

 

logga för Swedich welcome Swedish Welcome erbjuder en utvecklingsmetod för turismaktörer. Metoden tar hänsyn till kvalitet och värdskap, samt ekologisk, ekonomisk och social utveckling. Användandet av logga på Rydals museums hemsida bekräftar att museets verksamhet är seriös i sitt arbete och aktivt jobbar för en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling.

Länk till swedish Welcome

Publicerad av: Marks kommun