Besöksinformation och öppettider

Bild på besökare vid utställning på Rydals museum

Senast uppdaterad den 7 oktober 2020

Rydals museum håller öppet enligt nedanstående tider. Välkommen att besöka oss! Museets utrymme är stora och det är möjligt att hålla avstånd till varandra.
Vi följer myndigheternas rekommendationer för att undvika smittspridning av coronavirus. Om du känner symtom ber vi dig därför vänta med ditt besök tills du känner dig frisk.
Nedan hittar du museets priser, bokningsformulär och öppettider.
Passa gärna även på att besöka Rydals herrgård när du är i Rydal.

Öppettider

Torsdag klockan 12.00–19.00
Fredag klockan 12.00–16.00
Lördag klockan 12.00–16.00
Söndag klockan 12.00–16.00     

Ökat öppethållande sommartid

28 juni - 15 augusti 2021:

Tisdag klockan 12.00–17.00
Onsdag klockan 12.00–17.00
Torsdag klockan 12.00–19.00
Fredag klockan 12.00–17.00
Lördag klockan 12.00–16.00
Söndag klockan 12.00–16.00

                     

Fri entré

Frivilligt entrépris under öppettid eller ordinarie arbetstid. Prisinformation för visningar och grupper, se rubriken Priser i vänstermenyn. 

Tillgänglighet

Museets lokaler är alla på samma våningsplan. Hiss finns om tillgång till övriga våningsplan skulle uppstå. Det finns rullstol för utlåning. Vid visningar kan portabel hörslinga användas. Vänligen meddela behovet i förväg. Det går att boka syntolkade visningar.

Du som vill förbereda dig inför besöket kan ta del av vårt förberedelsehäfte med bilder av våra lokaler kombinerade med lättillgänglig information.

Turistrådets tillgänglighetsdatabas

Bokningsförfrågan

Information om visningar
Bokning av visning för grupp görs genom förfrågan på telefon eller via vårt bokningsformulär nedan. Om visning på engelska önskas, vänligen notera det i bokningsformuläret.

Under sommaren, då museet har ökat öppethållande, erbjuds besökarna gratis visningar vissa dagar och tider. Se information under Program och aktiviteter.

Under museets båda alternativ - introduktion och visning, presenteras samhällets och fabrikens historia samt någon av museets maskiner. Visningen är dubbelt så lång som introduktionen, eftersom den dessutom utökas med en presentation om bygdens textilindustrihistoria. Det finns även möjlighet att boka enbart maskinvisning. Önskas någon annan typ av visning, är du välkommen att kontakta oss för diskussion.

För skolvisningar, se information under Program och aktiviteter.

Nedan kan du göra en intresseförfrågan om bokning. Din förfrågan inte är bindande, utan måste bekräftas för att anses som en bokning. Vi återkopplar så fort vi kan.

Läs om Rydals Museum på Tripadvisor (klicka här för att öppna hela sidan)

 

logga för Swedich welcome Swedish Welcome erbjuder en utvecklingsmetod för turismaktörer. Metoden tar hänsyn till kvalitet och värdskap, samt ekologisk, ekonomisk och social utveckling. Användandet av logga på Rydals museums hemsida bekräftar att museets verksamhet är seriös i sitt arbete och aktivt jobbar för en bättre gästupplevelse och en hållbar utveckling.

http://www.swedishwelcome.se

Bokningsförfrågan Rydals museum

 

Publicerad av: Marks kommun