Museets ateljé

Barn som målar och dekorerar en gren i Ateljen

Foto: Ateljen

Senast uppdaterad den 21 juni 2023

Ateljén i Rydal – en kreativ verkstad

Rydals museum ansvarar för ateljén som ligger på bottenvåningen i gamla spinnerifabriken. Ingången till ateljén hittar du på fabrikens långsida vid stora parkeringen. Om museet är öppet, när det samtidigt är aktivitet i ateljén, kan du antingen gå in på långsidan eller genom museets ordinarie entré. 

Kultur- och fritidsförvaltningen använder museets ateljé för många olika grupper och verksamheter, till exempel kulturskolans kreativa spår, nycirkus samt sommarpeppens ungdomsaktiviteter. För Rydals museums verksamhet är ateljén en tillgång som utnyttjas både i skolprogram och som fritidsaktivitet med barn, ungdom och vuxna som målgrupp. 

Alla dessa ger uttryck för kreativitet, skapande, upplevelser och lärande. På olika sätt och med olika material, som till största delen är återbruk eller skänkt, finns ambitionen att ge lust och inspiration till olika former av skapande. Museets ateljé är välutrustad. Uttryck och metoder inom textil-, slöjd-, måleri-, skulptur- och trycktekniker samt drama, teater, dans och nycirkus hittar sin plats i denna kreativa verkstad.

Välkommen att följa utbud och program i Museets ateljé!

Vill du hyra ateljén för egen aktivitet? Se kostnadsuppgifter här.

Publicerad av: Marks kommun